TAVV doet goede zaken na winst op RKDES

Kudelstaart | Op speeldag elf speelde TAVV een uitwedstrijd bij RKDES uit Kudelstaart. Een belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst, beide ploegen ontlopen elkaar namelijk niet veel wat betreft behaalde punten. Van goed voetbal kon er nauwelijks sprake zijn deze middag, de wind en regen speelde een prominente rol. De ploeg uit Ter Aar ging uiteindelijk met de winst aan de haal. Het werd 1-2 voor de bezoekers.

Kevin van Broekhoven over de winstpartij: “Het waren barre omstandigheden waarin de wedstrijd moest worden afgewerkt. Wij begonnen de eerste helft met de wind in onze rug, waardoor wij wat meer het spel konden maken. Onze opponent probeerde hier en daar wel een aanval op te zetten, maar tegen de wind in was er voor hen niet tegen aan te werken. Als team hielden we er hoge druk op en hierdoor kwam RKDES er eigenlijk helemaal niet meer uit. Gedurende de eerste helft hadden wij het meeste balbezit en zo’n tien minuten voor rust kwamen we op voorsprong. Ahmed Sharief maakte een goede actie op links, bediende Youri Bakker en hij schoot keurig binnen. Met een 0-1 voorsprong gingen we de rust in.”

De verdediger vervolgt: “Na de onderbreking waaide het nog harder en hadden wij de wind tegen. Onze opponent deed eigenlijk wat wij de eerste helft deden. Ons vastzetten, waardoor wij niet aan voetbal toekwamen. Het werd aan alle kanten steeds rommeliger, ballen die over de zijlijn verdwenen, passes die niet aankwamen en ga zo maar door. Niet alleen van onze kant, maar ook bij RKDES lukte eigenlijk niets meer. Moeder natuur had deze wedstrijd simpelweg overgenomen. Toch verdubbelden we halverwege de tweede helft de score. Vanuit de omschakeling werd Sharief bereikt die keurig afrondde. Na dit doelpunt werd het aanmodderen richting het einde. We hielden redelijk stand maar kregen kort voor tijd nog wel een tegendoelpunt te verwerken. Verder kwamen we niet meer in de problemen tot het laatste fluitsignaal en boekten daarmee dus een belangrijke overwinning.”

“Na een zomer vol spelerswisselingen, de afwezigheid van een aantal basiskrachten en het te laat komen van onze topscorer, heeft de ploeg aangetoond dat we in de breedte prima in orde zijn”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

De Ter Aarder tot besluit: ‘De meeste ploegen kunnen gaan genieten van de winterstop. Voor ons is het nog niet zover. Volgende week staat er wederom een belangrijke pot voor ons op het programma uit bij RVC’33. Bij winst sluiten we echt aan bij de bovenste ploegen, dus we gaan nog een keer vol gas geven.”

TAVV trainer Ludo Pistorius sloot zich aan bij de woorden van zijn verdediger. “We zijn vandaag eigenlijk niet echt in grote problemen geweest. Complimenten aan mijn hele ploeg. Na een zomer vol spelerswisselingen, een schorsing van Roel Vogel na zijn rode kaart van vorige week, de afwezigheid van Chiel Konings, de zware blessure van Fabian Verberg en het te laat komen van onze topscorer Eric van der Hout, heeft de ploeg aangetoond dat we in de breedte prima in orde zijn. Het is mooi dat een speler als Stan van Smoorenburg, de afgelopen weken vaste invaller, nu als basisspeler een dikke voldoende haalde. Hij heeft 90 minuten lang lopen stieren op het middenveld. Daarnaast is het heel prettig dat spelers als Ahmed Sharief en Zine-Edine el Mariami lang geduld moesten hebben, maar nu in de basis staan en ook allebei belangrijk waren. We werken deze week toe naar RVC ’33. Als we daar met een resultaat weg kunne komen, mogen we tevreden zijn over de eerste seizoenshelft”.

Bij winst volgende week van de formatie van Ludo Pistorius kan een sprong worden gemaakt naar de gedeelde tweede plaats met Koudekerk. Bij een driepunter worden Zwammerdam, Soccer Boys en BSC’68 op de ranglijst gepasseerd.

Klik hier voor de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Kevin van Wijk ©, Kevin van Broekhoven, Randy Verwoerd, Zine-Edine el Mariami; Tycho Ouwerkerk, Mike Keijzer, Ahmed Sharief (80. Jan Verzaal), Stan van Smoorenburg, Nick Straver; Yoeri Bakker (60. Eric van der Hout)

Bron: Mediapartner Leidenamateurvoetbal | Archieffoto: Kees Verhaar

SV Nieuwkoop haalt Arjan van der Laan ‘naar huis’

Sportief ontsnapt meermaals en steelt drie punten in Kamerik