Sportief ontsnapt meermaals en steelt drie punten in Kamerik

Kamerik | Op bezoek bij de nummer laatst had de ploeg van Jan Wouters het zeer moeilijk en verdiende de thuisploeg op basis van de kansen de zege, de punten gingen echter mee naar Woerdense Verlaat. Aanvoerder Tosca Wens schoot in blessuretijd zijn ploeg naar de 2-3 zege.

In de eerste helft kwam Sportief amper in de problemen tegen het stugge Kamerik. Zonder zelf tot echt grote kansen te komen was het Sportief dat de overhand had, alleen was het steeds slordig in de eindfase. De eerste grote kans was voor Justin Verkerk, maar na een goede pass van Daan Koot, was zijn aanname iets minder waardoor hij met zijn mindere linker moest schieten en dit schot geblokt zag worden. Halverwege de eerste helft was het diezelfde Verkerk die de diepte werd ingestuurd door Koot, Verkerk gaf de bal breed op Wens maar nog voordat de aanvoerder het leer kon beroeren was het een verdediger van Kamerik die het leer in de eigen goal gleed, 0-1.
Sportief kreeg vele mogelijkheden doormiddel van corners en vrije trappen maar een echt grote kans leverde dit niet meer op, wel was er nog één grote kans voor Kamerik, een afstandsschot werd prima gekeerd door Bjorn van der Laan waarna de ingelopen Kamerik-spits de rebound ruim naast schoot.
De tweede helft had de groen-witte formatie de wind in de rug en de verwachting was dat dat tot vele mogelijkheden zou leiden, echter was het Kamerik dat door een tactische omzetting het initiatief volledig overnam en een spervuur aan kansen kregen. Echter bleek doelman Van der Laan een sta in de weg en duurde het tot de vierenzestigste minuut voordat de gelijkmaker viel.
Sportief moest alle zeilen bijzetten creëerde op een schot van Koot na weinig en in de zeventigste minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar een van richting veranderd schot spatte op de lat uiteen.

“Ik ben blij dat ik me vandaag heb kunnen onderscheiden”

Doelman en uitblinker Bjorn van der Laan

Tegen de verhouding in vond Koot drie minuten later op aangeven van Verkerk het doel en zette hij zijn ploeg weer op voorsprong. Kamerik zette nog meer aan en kreeg wederom diverse grote kansen maar steeds weer was het Van der Laan die zich wist zich te onderscheiden. Acht minuten voor tijd was een afstandsschot hem alsnog te machtig en was de stand weer in evenwicht. Maar Kamerik wilde meer en speelde een alles of niets offensief. Dit leverde nog een levensgrote kans op maar wederom was het Van der Laan die redde. Sportief probeerde met man en macht het punt binnen te slepen, maar kreeg er uiteindelijk zelfs dus drie.
In de blessuretijd meldde Wens zich namelijk voor een vrije trap van een meter of twintig en liet deze als een granaat in de winkelhaak inslaan. Dat het volledig tegen de verhouding in was maalde niemand om in het groen-witte kamp.

Uitblinker Bjorn van der Laan opgelucht en kreeg de credits van zijn teamgenoten. “De eerste helft was er weinig aan de hand en zonder echt goed te spelen kwamen we eigenlijk met de wind tegen niet in de problemen. De tweede helft zette Kamerik iets en hier hadden we geen antwoord op. We waren het middenveld compleet kwijt en werden echt overlopen. Ik ben blij dat ik me vandaag heb kunnen onderscheiden en dan is het nog lekkerder dat we in de blessuretijd ook nog de punten stelen hier…”