TAVV doet goede zaken in strijd om de titel

Ter Aar | TAVV en Be Fair waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd, desondanks bleven de drie punten in Ter Aar door een treffer van Eric van den Hout. Net als in de uitwedstrijd werd er met 1-0 gewonnen. Door de nederlaag van Aarlanderveen deed TAVV bovendien uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap.

In de beginfase van de wedstrijd waren er kansen over en weer, maar beide keepers eisten een hoofdrol op door het doel schoon te houden, iets waar TAVV sowieso al patent op heeft met slechts zes tegendoelpunten. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg aan de leiding. Nick Straver speelde zichzelf vrij na een mooie actie op het middenveld om vervolgens de bal in de diepte te sturen richting Eric van den Hout. De jonge buitenspeler kapte de linkerverdediger uit en stuurde met een lichaamsschijnbeweging de keeper de verkeerde hoek in om zelf de bal in de korte hoek te schuiven: 1-0.

‘Die jongen komt pas net kijken en maakt nu al voor de tweede week op rij zo’n belangrijke goal’

Aanvoerder Lars van der Pijl over machtwinner Eric van den Hout

In het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld. TAVV kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Be Fair loerde op de verdiende gelijkmaker en kreeg daar ook kansen voor. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Eric van den Hout als matchwinner van het veld stapte. ‘Die jongen laat zich de laatste weken gelden, dat is top. Hij is pas achttien of negentien jaar oud, komt voor het eerst kijken en maakte nu al voor de tweede week op rij zo’n belangrijke goal. Daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn. Het is een goede speler waaraan TAVV de komende jaren nog heel veel plezier gaat beleven’, aldus aanvoerder Lars van der Pijl, die vanzelfsprekend ook blij met het resultaat was. ‘Een gelijkspel was vandaag terecht geweest, maar dan is het toch lekker als je als winnaar van het veld stapt. Ik snap niet dat Be Fair zo laag staan, want ze hebben echt een goede ploeg. En nu we gehoord hebben dat Aarlanderveen ook nog verloren heeft, is het allemaal nog mooier geworden.’

Door deze overwinning en het verlies van Aarlanderveen heeft de ploeg uit Ter Aar zes verliespunten minder dan de naaste achtervolger. Volgende week gaat men op bezoek bij hekkensluiter FC Oegstgeest.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Jesse Modderaar; Nick Straver, Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse (60. Mitchel van Wijk); Eric van der Hout (85. Sem van der Hoorn), Dorus Boddeke (75. Chiel Konings), Donny van der Neut

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Gevoelige nederlaag voor Aarlanderveen bij Blauw Zwart

0172SPORT, Bodegraven-Sportief, Kees Okker

Sportief knokt zich langs Bodegraven