0172SPORT, Bodegraven-Sportief, Kees Okker

Sportief knokt zich langs Bodegraven

Bodegraven | Ze moesten er lang op wachten in Woerdense Verlaat maar dit weekend kon men dan eindelijk weer eens juichen. In en tegen Bodegraven werd er voor de tweede maal dit seizoen de volle buit behaald. Het gat met Bodegraven is hierdoor geslonken tot één punt waardoor de hoop is toegenomen om binnen afzienbare tijd de rode lantaarn aan hen over te dragen.

Op een nat en zwaar veld opende Sportief sterk, het eerste kwartier leverde dat kleine mogelijkheden op voor Stijn Molenaar – die zijn kopbal net naast zag gaan – en Kevin Haak die het van afstand probeerde. Bodegraven kwam daarna beter in de wedstrijd en na ongeveer twintig minuten moest Colin Griffioen voor het eerst handelend optreden toen een schot van afstand richting de hoek ging.
De grootste kans viel na iets meer dan een half uur te noteren en kwam op naam van Kris Baken. Tosca Wens zette Baken middels een schitterende pass oog in oog met de Bodegraven-goalie Marco Vonk. Laatstgenoemde wist met het linkerbeen redding te brengen. Bodegraven liep voor rust nog tegen een drietal kaarten aan, allemaal voor commentaar op de leiding. De rust werd desondanks bereikt zonder treffers.

‘Een dik verdiende overwinning, hoewel we niet ons beste spel lieten zien’

Uitblinker Kees Okker

Na de onderbreking kwam de ploeg van Cor Stoof ijzersterk uit de kleedkamer en zette het Bodegraven al vroeg onder druk maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Na een uur spelen kon de opponent verder met tien man nadat er weer commentaar kwam op de leidsman en die voor een tweede gele en rode kaart naar de kontzak greep. Dit was koren op de molen van Sportief dat dankbaar gebruikmaakte van de overtalsituatie. De uitstekend spelende Kris Baken bracht een paar minuten na de rode prent Stijn Molenaar in stelling, die bleef oog in oog met Vonk rustig, omspeelde de goalie en schoof het leer in het lege doel, 0-1.
In de laatste 20 minuten kreeg Sportief tal van mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar achtereenvolgens Molenaar (schot op de paal), Florian Nieuwkoop (zwakke kopbal) en tweemaal Baken faalden in de afronding. Zo bleef het ongekend spannend op het BJ Suringa Complex. Toen in blessuretijd Bodegraven nog een corner mocht nemen stuurde het ook Vonk mee naar voren. De corner werd zwak getrapt en door Jorg van der Laan in de richting van Baken, die voorin was blijven hangen. Hij sprintte vervolgens de laatste verdediger eruit en verloste Stoof en de zijnen van alle spanning door de 0-2 in het lege doel te werken.

Na afloop was Kees Okker, die op het middenveld uitblonk met zijn onverzettelijkheid en duelkracht, uitermate tevreden: ‘We hebben misschien niet ons beste spel laten zien vandaag maar vanaf de eerste tot en met de negentigste minuut keihard
met zijn allen geknokt. Uiteindelijk boeken we hier een dik verdiende overwinning en buiten dat, een hele lekkere!’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling vv Sportief:
Collin Griffioen; Bart Middelkoop, Bob van den Haak, Jorg van der Laan, Justin Verkerk; Kees Okker, (80. Robin de Vink), Tosca Wens ©, Roy Baltus, (90. Michael Vijfhuizen), Kevin Haak, (65. Florian Nieuwkoop); Stijn Molenaar, Kris Baken

Bron: Roy van Lith
Foto’s: Gerard Haak

TAVV doet goede zaken in strijd om de titel

Sterk Zevenhoven wint topper tegen Zwammerdam