Gevoelige nederlaag voor Aarlanderveen bij Blauw Zwart

Wassenaar | Blauw Zwart is de laatste weken aan een opmars bezig en deze dadendrang heeft Aarlanderveen aan de lijve ondervonden. In Wassenaar liep men tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan.

Aarlanderveen – dat aantrad zonder een aantal sterkhouders – was vanaf het begin af aan niet bij de les. Het begon slap aan de wedstrijd, en werd op werklust en beleving afgetroefd door de blauw-zwarte formtie. Binnen enkele minuten keek de equipe van Arjen Linstra al tegen een 1-0 achterstand aan. De normaliter oerdegelijke Robbie Nagtegaal ging de fout in met een terugspeelbal vanaf ruim twintig minuten en zag enkele seconden later het speeltuig achter de verbouwereerde Maico du Chatinier in het doel verdwijnen: 1-0. Diezelfde Du Chatinier kon een kwartier later voor de tweede maal de bal uit het net halen, ditmaal vervulde hij zelf een negatieve hoofdrol door zelf te vroeg uit de goal te komen waarvan de Wassenaarse spits dankbaar gebruik maakte.

‘Blauw Zwart was feller, agressiever en liet veel meer de wil zien om te winnen’

Maico du Chatinier | Keeper Aarlanderveen

Aarlanderveen moest door deze vroege 2-0 achterstand in de achtervolging en kreeg nog voor de rust kansen via Davey Grimmelius, Aziz El Bouazatti en Jorn Poelwijk. Het vizier bij de aanvallers stond echter niet op scherp. Na de rust kwam Aarlanderveen goed uit de startblokken, was de beleving terug en trok het met goed spel het initiatief naar zich toch. De verdiende aansluitingstreffer bleef op dat moment echter uit. Vijf minuten voor het eindsignaal viel deze wel uit een terecht gegeven strafschop, welke werd benut door Nagtegaal. Twee minuten later leek Aarlanderveen er alsnog een punt uit te slepen, om dubieuze redenen werd de gelijkmaker van El Bouazatti afgekeurd waardoor de drie punten in Wassenaar achterbleven.

‘We hebben vandaag de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. Het begon al met een warming-up, waarbij de focus niet aanwezig was. Het is mijn ogen dan ook lastig om goed aan de wedstrijd te beginnen en daar moeten we nu echt van leren, want dit geintje kost ons nu al een punt of zes’, aldus de teleurgestelde Linstra. Ook doelman Du Chatinier stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ‘Twee persoonlijke fouten werden vandaag direct afgestraft en dan maak je het voor jezelf erg moeilijk. Zij waren veel feller, agressiever en lieten veel meer de wil zien om te willen winnen.’ Linstra: ‘In de vierde klasse redden wij het soms op 95%, maar in de derde klasse kunnen wij niet met deze wedstrijdinstelling beginnen. We moeten deze week met z’n allen kritisch in de spiegel gaan kijken. Hopelijk gaat het kwartje nu eens vallen.’