Nicolaas Boys maakt einde aan negatieve reeks

Nieuwveen | Na vier wedstrijden zonder overwinning heeft Nicolaas Boys eindelijk weer een overwinning geboekt. Kamerik werd op eigen veld met 2-1 verslagen.

Nicolaas Boys trad eindelijk weer eens aan met de vertrouwde basiself, die in de eerste seizoenshelft zoveel furore maakt. En zonder iemand tekort te doen was dat ook direct terug te zien in het spel. De Nieuwveners waren voor de rust heer en meester, maar vergaten de wedstrijd ‘dood’ te maken. Dankzij clubtopscorer Fabio Santos – hij was het eindstation na een mooie aanval – stond men wel op een 1-0 voorsprong, echter had de marge al veel groter moet zijn. Maar net als zo vaak vergat Nicolaas Boys de trekker over te halen.

‘In drie wedstrijden geven we maar twee kansen weg, toch kregen we er zeven tegen’

Joost Verkerk | Aanvoerder Nicolaas Boys

Na de rust moest de formatie van Mo Bougrine direct een tegentreffer incasseren nadat Rik Verkerk in de fout ging. Toch kwam Nicolaas Boys weer snel opnieuw aan de leiding, nadat Joey van den Haak een corner binnen werkte. Na deze 2-1 zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau, mede doordat Kamerik alles-of-niets ging spelen. Toch hield Nicolaas Boys stand en mocht men eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.

‘Het was een dikverdiende overwinning, maar we maken het onszelf zo verschrikkelijk moeilijk. In drie wedstrijden hebben we eigenlijk maar twee kansen weggegeven, toch kregen we zeven goals tegen’, aldus aanvoerder Joost Verkerk. Verkerk kreeg bijval van Peter Burgmeijer, die ook sprak over een gebrek aan scorend vermogen. ‘In de eerste helft speelden we ze echt helemaal weg, creëerden we zoveel kansen, maar verzuimen we ze af te maken. Fabio en ik zijn nu de topscorers en dat zegt denk genoeg. Normaal had je een Menno Moerdijk die er gewoon twintig in een seizoen inschiet. Je wist toen dat er gewoon elke pot gescoord werd.’

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Rik Verkerk, Ravi Pijper; Rocco Uijttewaal, Joost Verkerk ©, Peter Burgmeijer, Joey van den Haak; Fabio Santos, Rowan Sassen (61. Milan Hoogervorst)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)