Nouwens helpt Aarlanderveen aan punt bij Blauw-Zwart

Wassenaar | Een week na het veroveren van de eerste periode heeft Aarlanderveen puntverlies geleden op bezoek bij Blauw-Zwart. Het stond zelfs twee keer op achterstand, maar met dank aan Thom Nouwens werd de eerste nederlaag van het seizoen afgewend.

Voor Aarlanderveen was het een lastige wedstrijd tegen het fysiek sterke Blauw-Zwart. De thuisploeg legde enorm veel energie in de wedstrijd en hierdoor kwam Aarlanderveen in de eerste twintig minuten nauwelijks aan voetballen toe. Toch kwam men vanuit het niets op een 0-1 voorsprong door een benutte penalty van Thom Nouwens. Na deze voorsprong kreeg men meer controle, maar twee identieke situaties vlak voor rust liet de wedstrijd kantelen. Tot tweemaal toe kwam de bal terug het veld in na een schot op de goal van Sven Koelewijn en beide rebounds werden vervolgens binnen gelopen waardoor Blauw-Zwart met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

“Zij waren in de eerste helft de betere partij en wij na de rust”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust kon de thuisploeg niet meer de energie uit de eerste helft brengen en werd Aarlanderveen de betere ploeg. De ploeg van Sander van Dijk kwam dan ook verdiend op 2-2 en opnieuw was Nouwens vanaf de penaltystip trefzeker. Aarlanderveen hoopte daarna door te drukken en zag een kopbal van Steven van der Pijl op de paal belanden. In de omschakeling kwam Blauw-Zwart er vervolgens snel uit en dit resulteerde in de 3-2. Opnieuw moest Aarlanderveen in de achtervolging en vervolgens liet Nouwens wederom zijn klasse zien. Een vrije trap vanaf een meter of twintig vloog op schitterende wijze in de bovenhoek: 3-3.

Een overwinning zat er echter niet meer in voor Aarlanderveen en Van Dijk kon daar wel mee leven. “Het was een terechte uitslag. Zij waren in de eerste helft de betere en wij na rust. Ik vond het knap hoe Blauw-Zwart de organisatie had neergezet en de energie die ze konden leveren.”