TAVV bekert door na overwinning bij DVO ’32

Zuidland – Aarlanderveen (3-0)
Jaren geleden was Aarlanderveen nog een echte cupfighter door een aantal rondes te overleven. Door een nederlaag in de laatste poulewedstrijd Zuidland moet de ploeg van Sander van Dijk ditmaal al afscheid nemen na de poulefase. Na ruim een kwartier spelen was het eigenlijk al gedaan voor Aarlanderveen en keek het tegen een 2-0 achterstand aan. Halverwege de tweede helft werd het zelfs 3-0 en daar was helemaal niks op af te dingen. Moussa Kalisse miste vervolgens ook nog een terecht gegeven strafschop, waardoor zelfs de spreekwoordelijke eretreffer werd ontnomen.

DVO ’32 – TAVV (1-2)
Een week na de winst van de 0172SPORT-CUP verloor TAVV de eerste bekerwedstrijd van LYRA (2-0). Door de 1-0 overwinning op Rijnvogels 2 maakte het nog kans op het bereiken van de volgende ronde, daarvoor moest het echter zelf winnen van DVO ’32 en LYRA mocht niet winnen van de Rijnvogels reserves. Zelf stond TAVV bij rust op een 0-1 voorsprong door een treffer van Donny van der Neut. Na de thee kwam DVO scherper uit de kleedkamer en werd het al snel 1-1. Via een treffer van Eric van den Hout ging men alsnog met een overwinning aan de haal in Vlaardingen. Doordat LYRA op eigen veld verloor van Rijnvogels 2, kan de ploeg van Dennis Tijssen zich opmaken op voor een langer bekeravontuur.

Nicolaas Boys – Groeneweg (0-4)
Nicolaas Boys kende een slechte generale voordat ze volgende week op ‘koetenjacht’ gaan. Op eigen veld liep het tegen een grote zeperd op: 0-4. Voor Nicolaas Boys zit het bekertoernooi er dan ook op, Groeneweg gaat een ronde verder. Nicolaas Boys moest het tegen Groeneweg overigens doen zonder ervaren krachten als Luke van Veen en Peter Burgmeijer, waardoor de gemiddelde leeftijd nog lager kwam te liggen.

DVV ’09 – Zevenhoven (4-1)
Ruim honderd kilometer zat men in de bus naar Dirksland. Ondanks een gelijkwaardige eerste helft keek Zevenhoven bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft maakte men zelf de kansen niet af en daarnaast kreeg het een aantal onnodige tegentreffers waardoor er na negentig minuten een 4-1 eindstand op het scorebord stond. Robert Mooren maakte namens Zevenhoven de enige treffer. Connor van Heertum stond bij de ploeg van Chris Snatersen overigens onder de lat doordat Jordy Aartman een zware schouderblessure heeft opgelopen.

Foto’s van Nicolaas Boys – Groeneweg, door Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)