Sportief wint doelpuntrijk duel en lijkt klaar voor competitiestart

Woerdense Verlaat | De laatste bekerwedstrijd mocht Sportief aantreden op het eigen Govert van Tilburg sportcomplex en ontving het Roodenburg uit Leiden. Het publiek moest tot de slotfase van de eerste helft geduld hebben maar toen ontstond er alsnog een zeer doelpuntrijk duel waarbij de thuisploeg na negentig minuten uiteindelijk aan de goede kant van de score stond.

De formatie van Cor Stoof had het gedurende de eerste helft moeilijk met de technische voetballers van Roodenburg, maar echt gevaarlijk kon de ploeg uit de sleutelstad niet worden. Na iets meer dan een kwartier was de eerste grote kans voor de groen-witten. Middels een mooie dieptepass van Bob van den Haak werd Roy Baltus gevonden, zijn voorzet leek prima op de inkomende Stijn Molenaar, maar de spits kwam een teenlengte tekort om het leer in de goal te krijgen. Na twintig minuten leek Roodenburg op voorsprong te komen, maar was het doelman Nick Stark die na een scrimmage met een schitterende reflex de 0-1 voorkwam.

De rest van de eerste helft gebeurde er vrijwel niets tot de absolute slotminuten. Van den Haak leek de ruststand op 1-0 te bepalen toen hij raak kopte na een goed genomen corner van Baltus maar een minuut later was de stand alweer gelijk. En schot van afstand bleek doelman Stark te machtig.

De tweede helft was voor de neutrale kijker om van te smullen. Sportief kwam niet goed uit de kleedkamer en al na twee minuten kwam Roodenburg al op een 1-2 voorsprong toen het leer vanaf puntje zestien kiezelhard in het dak van het doel werd geknald. Nog geen vier minuten later was het al 1-3. Stark ging bij een voorzet vanaf links onder de bal door en bij de tweede paal kon een Leidenaar de bal in het verlaten doel tikken.

Waar in het verleden Sportief nog weleens de koppies wilde laten hangen werden nu de mauwen opgestroopt en na iets minder dan een uur voetballen kwam Sportief terug in de wedstrijd toen Baltus profiteerde van een blunder van de doelman. Weer vijf minuten later stond het alweer gelijk, een lange bal van Mathijs Maaijen werd door Stijn Molenaar goed ingeschat, die omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel. Sportief zette door en in de negenenzestigste minuut kwam de thuisploeg langszij. Een snelle ingooi van Youri Querreveld werd op spectaculaire wijze voor de goal gebracht door Molenaar waar Kris Baken de 4-3 binnenknikte. Invaller Querreveld vergrootte de marge vervolgens naar twee toen hij oog in oog met de doelman uiterst koel bleef. Het slotakkoord was voor Molenaar, hij bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 6-3 nadat de Leidse doelman een schot van Querreveld niet goed verwerkte.

Al met al een prima bekeravontuur voor de ploeg uit Woerdense Verlaat. Sportief lijkt klaar te zijn voor het seizoen waarin handhaving de eerste doelstelling is.

Foto’s: Gerard Haak