De Plas Heren 1 begint sterk aan het seizoen

Putten | Op zaterdag 18 september won De Plas Heren 1 hun seizoensopeningswedstrijd met een overtuigende 15-6 tegen Triton.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Putten en binnen de eerste minuut zette Thijs Valstar het eerste punt op het bord voor De Plas. Daarna volgde een fantastisch schot vanaf de penaltystip van Janko van de Haak en een tweede doelpunt van Valstar met een backhandgoal vanuit de midvoorpositie. Rowin Esser sloot het eerste kwart af met een kruislings schot vanuit een manmeersituatie. Hierdoor kwam De Plas met een overtuigende 4-1 voorsprong op de gastheren.

Het tweede kwart waren de partijen meer aan elkaar gewaagd. Valstar maakte wederom een doelpunt met een knappe actie voor het doel. Kort daarop volgde een penalty, die door Van de Haak werd verzilverd. Echter, binnen een minuut maakte Putten drie doelpunten door dwars door de verdediging van De Plas te breken. Greig Bannatyne maakte aan het einde van de tweede periode nog wel een doelpunt vanuit de midvoor om de voorsprong van drie doelpunten te behouden.

Het derde kwart werd ingegaan met een juichend Puttens publiek voor een team dat een weg door de verdediging van De Plas leek te hebben gevonden. Maar de reactie van De Plas was overtuigend. Met sterk zwemmen en veel aanvalsactie van het hele team wisten ze de midvoorpositie te vinden. Zowel Valstar als Bannatyne maakten vanuit deze positie elk twee doelpunten. Met een fraaie treffer van Peter Vork bij een manmeer ging De Plas het laatste kwart in met 12-5 voorsprong.

In het laatste kwart van de wedstrijd maakte Valstar zijn zesde doelpunt van de wedstrijd, wat aantoont hoe dominant hij was op de midvoorpositie. Brian van Eijk sloot de wedstrijd af met twee goals. De ene uit een strafworp en de andere na een sprint links van het zwembad met een geweldig schot in de rechterhoek van het doel. Eindstand 6-15 in het voordeel van De Plas.

Met een sterke start na anderhalf jaar geen wedstrijden, kijkt De Plas positief uit naar hun volgende thuiswedstrijd tegen Alkemade op zaterdag 25 september.