SV Zevenhoven en Danny ter Hoeve verlengen samenwerking

Zevenhoven | Afgelopen weekend liet Danny ter Hoeve al doorschemeren graag een derde seizoen bij SV Zevenhoven actief te willen blijven als hoofdtrainer. Deze week hebben de club en de oefenmeester ook daadwerkelijk een akkoord met elkaar bereikt om nog een seizoen met elkaar in zee te gaan.

Ter Hoeve kende een succesvol eerste seizoen waarin hij met Zevenhoven direct kampioen werd. Dit seizoen gaat het allemaal wat minder en staat hij met de geelhemden onderaan in de derde klasse A, desondanks hebben de resultaten geen doorslag gegeven in de beslissing.

Ter Hoeve: “Ik heb het onwijs naar mijn zin bij deze club en ben me een echte clubman gaan voelen. Vorig seizoen hebben we denk ik het onmogelijke gepresteerd door tot ieders verbazing kampioen te worden met een herkenbare speelstijl. Dit seizoen hebben we natuurlijk al negen keer verloren en pas één keer gewonnen. Echter zijn we denk alleen afgelopen zaterdag tegen Soccer Boys weggespeeld en merk je verder dat we door de gestopte spelers ervaring in de as missen. Mede hierdoor ben ik dit seizoen een aantal wedstrijden bezig geweest om de ideale samenstelling te vinden, maar inmiddels is mij duidelijk geworden wat het beste bij de groep past. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we erin kunnen blijven, maar de wedstrijd van zaterdag is wel een belangrijke voor ons”.

“Ik heb het onwijs naar mijn zin bij deze club en ben me een echte clubman gaan voelen”

Danny ter Hoeve over zijn contractverlenging

Zevenhoven neemt het dan op tegen Lugdunum. Bij een overwinning wordt het gat naar de ploegen boven zich overbrugbaar en kan het zich een betere uitgangspositie richting de tweede seizoenshelft verschaffen.

Ook voor het bestuur en de technische commissie was er geen aanleiding om de samenwerking te beëindigen. “Danny heeft vorig seizoen voor nieuwe energie gezorgd wat een positieve uitwerking op het elftal had en uiteindelijk zelfs resulteerde in het kampioenschap. We wisten allemaal dat het dit jaar niet eenvoudig zou worden. Echter zijn voor ons de resultaten van ondergeschikt belang. Uit gesprekken met de spelersgroep is ook gebleken dat ze graag doorwillen met Danny. Natuurlijk hopen we dat we erin blijven, maar we richten ons vooral op de langere termijn en hebben daarin ook goede afspraken met elkaar gemaakt. We hebben er dan ook alle vertrouwen in om de samenwerking een goed vervolg te geven”, aldus Erik Luijben namens het bestuur en de technische commissie van Zevenhoven.

Archieffoto: Kees Verhaar

Voorbeschouwing zaterdag 9 december (Speelronde 11)

Arjan van der Laan laat Altior na vier seizoenen achter zich