Arjan van der Laan laat Altior na vier seizoenen achter zich

Langeraar | Na vier seizoenen komt er na dit seizoen een einde aan de samenwerking tussen Altior en trainer Arjan van der Laan. De geboren Nieuwkoper heeft het Altior-bestuur te kennen gegeven dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging en zijn carrière elders voort te zetten.

In december 2019 verraste Arjan van der Laan door te kiezen voor een dienstverband bij Altior. De voormalig profvoetballer was eerder onder meer werkzaam bij de Sparta-jeugd, was zelfs interim hoofdtrainer bij de kasteelclub en had op het moment van tekenen tweede divisionist TEC uit Tiel onder zijn hoede.

Afgelopen dinsdag (5 december) werd de selectie op de hoogte gesteld van het vertrek van zijn trainer. Zo komt er na vier contractondertekeningen – Van der Laan tekende steeds voor een jaar bij – een einde aan zijn dienstjaren in Langeraar.

Zijn eerste seizoen viel door corona in het water. Tijdens het tweede seizoen werd Altior onder Van der Laans leiding knap zesde in de zondag tweede klasse. Afgelopen seizoen wist Altior het vege lijf niet te redden en degradeerde het naar de derde klasse. Dit seizoen begon stroef maar inmiddels heeft de oefenmeester het aardig op de rit en lijkt Altior een middenmoter te zijn in de zaterdag derde klasse.

Door het vertrek van Boris van Es bij SV Nieuwkoop is er een mooie kans ontstaan voor Van der Laan om terug te keren bij de club waar hij zijn eerste stappen als voetballer zette. Of het zo ver gaat komen? We gaan het zien… De carrousel draait in ieder geval…

Archieffoto: Kees Verhaar

SV Zevenhoven en Danny ter Hoeve verlengen samenwerking

SV Nieuwkoop haalt Arjan van der Laan ‘naar huis’