Voorbeschouwing zaterdag 9 december (Speelronde 11)

Van de redactie | Uiteraard zullen er een hoop ogen gericht zijn op de derby NSV’46 – Nicolaas Boys, maar uiteraard zijn er meer mooie potjes in de slotronde voor de winterstop. Wat te denken van Aarlanderveen – Altior? Ook niet de minste derby lijkt ons, en ook hier zal een hoop publiek op afkomen. Kan de ploeg van Arjan van der Laan verrassen op Polderpark? We hopen het van harte natuurlijk. Vorige week repte we nog dat we in de Top-40 stonden van onze poule, een week later kunnen we melden dat we niet de snelste stijger waren maar dat we het maar één week hebben weten vol te houden in de lijst der lijsten… Ons doel voor dit weekend is dat ook terugkeren. Het liefst met een stipnotering. Hiervoor hebben we keuzen moeten maken. Zo denken we dat NSV’46 de derby wint, maar Altior met lege handen staat. Nieuwkoop en TAVV gaan beide met één punt genoegen moeten nemen. Sportief wint bij Kamerik en als laatste zetten we in op een verrassende thuisoverwinning voor Zevenhoven.. Wat ‘poulen’ jullie?

UVS – Nieuwkoop
Nieuwkoop treft in de laatste speelronde van 2023 UVS, de koning van de gelijke spelen tot nu toe. De helft van de gespeelde wedstrijden sloten zij in een remise af met een mooie plek in de middenmoot tot gevolg voor de veel scorende ploeg uit Leiden. Vooral de 5-5 tegen koploper VUC van twee speelronden geleden zal Nieuwkoop moeten doen beseffen dat men op bezoek gaat bij een hele geduchte tegenstander. Een treetje boven UVS op de ranglijst staat Nieuwkoop met één punt meer. Dit betreft een belangrijk duel dus. De verliezer kan zomaar een positie of vier verliezen want alles staat heel dicht op elkaar. Nieuwkoop speelde afgelopen weekend geen beste wedstrijd. Tegenstander Alphia had het initiatief en ging er terecht en enigszins gemakkelijk met de punten vandoor. In Leiden zal het beter moeten. Ook UVS kende een slecht weekend, in Wilnis ging men een week na het spektakelstuk tegen VUC met 2-0 onderuit tegen CSW. Beide zullen zich willen revancheren voor de onderbreking, hierdoor denken wij dat men de punten netjes zal gaan verdelen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1 

Aarlanderveen – Altior
Al vijf wedstrijden op rij is Altior ongeslagen. De laatste twee wedstrijden werden zelfs winnend afgesloten. De Langeraarders lijken dus klaar voor de derby tegen Aarlanderveen. De groen-witten verkeren in een nóg betere vorm. De eerste twee wedstrijden werden verloren sindsdien is men ongeslagen en heeft het de koppositie gepakt. Deze deelt Aarlanderveen nog met Koudekerk maar het doelsaldo is in het voordeel van de eerstgenoemde. Zij willen uiteraard als ‘Herbstmeister’ de winterstop ingaan en er dus alles aan doen de opmars van Altior te stoppen. Afgelopen week was het niet overtuigend wat de equipe van Arjan van der Laan liet zien en het zal beter moeten willen zij vanaf Sportcomplex Polderpark de punten meenemen. De thuisploeg zal het initiatief nemen waardoor Altior zich kan richten op goedgeplaatste uitvallen. Hier hebben zij uiteraard de kwaliteiten voor waardoor we verwachten dat Altior zeker tot scoren gaat komen. Of zij er één meer weten te maken dan de koploper betwijfelen wij. We hopen uiteraard dat de punten meegaan naar Langeraar, maar we denken dat ze op Polderpark blijven…
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

RKDES – TAVV
Beide ploegen stonden dit seizoen bovenaan in de derde klasse A, maar zijn ondertussen op plaats vier en acht van de ranglijst te vinden. De verschillen zijn echter klein, aangezien er maar zeven punten verschil zit tussen koploper Aarlanderveen en Altior, de nummer tien van de ranglijst. Afgelopen weekend gingen beide ploegen onderuit, nadat ze een week eerder juist aan de goede kant van de score te vinden waren. En zo zijn er wel meer overeenkomsten tussen RKDES en TAVV, laatstgenoemde heeft namelijk net zoveel verliespunten. Echter moeten volgende week wel eerst de inhaalwedstrijd tegen RVC ’33 gewonnen worden om echt op gelijke hoogte te komen. In Kudelstaart verwachten we dan ook een gelijkopgaande pot welke – hoe kan het ook anders – geen winnaar gaat opleveren.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Zevenhoven – Lugdunum
Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Zevenhoven hoopt in de laatste wedstrijd voor de winterstop de aansluiting met de ploegen boven zich te vinden, daarvoor moet echter gewonnen worden. Tegenstander Lugdunum hoopt op hetzelfde scenario, bij een overwinning komt de veilige negende plaats weer in zicht. Zevenhoven kon de overwinning tegen BSC ’68 geen goed vervolg geven, Soccer Boys bleek een maatje te groot voor de ploeg van Danny ter Hoeve. Een tweede thuiszege op rij behoort echter zeker tot de mogelijkheden, zeker doordat de Leidenaren op vreemde bodem pas vier punten wisten te pakken. Mocht Zevenhoven nog wat van het seizoen willen maken, dan is dit de aangelegen mogelijkheid en anders lijkt men zich alvast voorzichtig te kunnen opmaken voor de vierde klasse… Wij geloven er echter in dat Zevenhoven zijn laatste strohalm grijpt.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

NSV’46 – Nicolaas Boys
Op de slotspeeldag van 2023 staat de derby der derby’s op het programma in de vierde klasse A. De ‘koeten’ uit Noorden nemen het op tegen ‘zwart en groen’ uit Nieuwveen. Vorig seizoen wisten beide ploegen een derby te winnen en deden dat beiden op eigen veld. Dit zijn dan ook gunstige voortekenen voor het NSV’46 van Dennis Tijssen. De goede generale van afgelopen zaterdag tegen Roodenburg geeft bovendien ook vertrouwen. Maar aan dat vertrouwen is ook bij Nicolaas Boys geen gebrek. Na een mindere competitiestart werden de laatste drie wedstrijden gewonnen. Op de ranglijst doen beide ploegen dan ook niet voor elkaar onder, hierbij moet wel gezegd worden dat NSV’46 nog een inhaalwedstrijd tegen Warmunda tegoed heeft.
Dan naar de kraker zelf. Goed was het voetbal de laatste jaren niet, de spanning vergoedde echter veel. Normaliter heeft de thuisploeg de beschikking over meer individuele kwaliteiten, echter kan het collectief van ‘de boys’ een gevaarlijke en onderschatte kracht zijn. We verwachten dan ook dat het dicht bij elkaar zit, toch willen wij een winnaar aanwijzen en dan denken wij dat de thuisploeg er met de drie punten vandoor gaat.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Kamerik – Sportief
Een week voordat ook Sportief van de winterstop gaat genieten gaat men op bezoek bij de rode lantaarndrager. Een uitgelezen kans dus om met een goed gevoel de onderbreking in te gaan. Kamerik wist tot op heden slechts eenmaal te winnen. Wel is deze zege meer dan opmerkelijk: ze wonnen van koploper NOCKralingen. En niet met een gelukje, nee met een klinkende 5-1 werd de koploper terug naar Rotterdam gestuurd. De overige wedstrijden was het steeds net niet voor de blauw-witten, allen tegen ASW moest men een grote nederlaag slikken. Sportief zal op hun hoede moeten zijn dus. Ondanks de positie op de ranglijst zal Kamerik zich niet zomaar gewonnen geven. Sportief krijgt de tegendoelpunten nog steeds gemakkelijk tegen en heeft dan ook een negatief doelsaldo. Trainer Jan Wouters zal hier iets op moeten vinden, want nu moet er steeds diep worden gegaan om de punten te pakken. Dit breekt de ploeg een keer op, iets wat in Polsbroek al zichtbaar werd…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-3

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de derby in de vierde klasse A tussen NSV’46 en Nicolaas Boys
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Nicolaas Boys presenteert jubileumshirt

SV Zevenhoven en Danny ter Hoeve verlengen samenwerking