TAVV verrast Aarlanderveen tijdens seizoensouverture

Ter Aar | Direct op de eerste speeldag stond de ‘burenruzie’ tussen TAVV en Aarlanderveen op het programma. Aarlanderveen – door velen gezien als dé favoriet in de derde klasse A – ging tegen een zeer compact TAVV verrassend onderuit. Een prettig begin voor Ludo Pistorius en de zijnen.

Pistorius: “Een droomdebuut is misschien wat overdreven, maar ik ben zeker heel blij met de eerste driepunter. Ik denk dat we het heel aardig op orde hadden. We hadden een kleine aanpassing gedaan om de kwaliteiten van de tegenstander toch een beetje te belemmeren. Dat plan pakte wel goed uit. Daarnaast heeft de ploeg denk ik ook een norm gesteld hoe je een wedstrijd moet spelen. We hebben met elkaar heel goed en hoog in de discipline verdedigd, en waar we konden geprobeerd om gevaarlijk te worden.”

“We hadden een kleine aanpassing gedaan om de kwaliteiten van de tegenstander toch een beetje te belemmeren, dat plan pakte wel goed uit”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Bij rust stond TAVV op een 1-0 voorsprong door een treffer van Eric van der Hout, die na twintig minuten een puntgave voorzet tegendraads binnen kopte. Waar Aarlanderveen vooral balbezit had, loerde TAVV op de omschakeling en werd het vooral via Van der Hout een aantal keer gevaarlijk. Aarlanderveen zette er behalve een gekraakt schot van Lars Overbeek, en enkele voorzetten en vrije trappen weinig tegenover. Ook na de rust bleef het spelbeeld lange tijd hetzelfde, totdat Nick Straver een kwartier voor tijd de bal ongelukkig via zijn eigen knie op zijn arm kreeg. Scheidsrechter Van der Maat kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en vanaf elf meter was het een koud kunstje voor Tom Nouwens die heel gedecideerd binnen schoot: 1-1.

Niet veel later eiste diezelfde Nouwens opnieuw een hoofdrol voor zich op, ditmaal echter een negatieve door uit frustratie een rode kaart te pakken. Met een man meer situatie trok TAVV vervolgens de wedstrijd naar zich toe. Linksback Chiel Konings kwam door aan de zijkant en gaf op de achterlijn, met zijn laatste energie, een kramp aanval en een hulp kreet ten gevolg, een terug getrokken voorzet die Eric van der Hout tot 2-1 promoveerde. In de resterende minuten kwam de overwinning van TAVV niet meer in gevaar.

“Een mooie overwinning voor ons, echter moeten we nu ook weer door. Volgende week wacht een nieuwe klus in Koudekerk”, aldus de winnende coach.

Rodney Pater; Kevin van Wijk ©, Kevin van Broekhoven, Roel Vogel, Chiel Konings; Stan van Smorenburg (60. Boris Zornig), Nick Straver, Mike Keijzer (85. Ahmed Sharief); Eric van der Hout, Fabian Verberg (30. Youri Bakker / 85. Mitch Keijzer), Mousa Rezaie