Sportief neemt na rust snel afstand van lastig Zwanenburg

Zwanenburg | Sportief heeft in de uitwedstrijd tegen de plaatselijke VV geen averij opgelopen. De thuisploeg bleek over een behoorlijk elftal te beschikken, maar de ploeg van Johan Peper na na rust snel afstand en besliste het duel voortijdig.

Al zeer vroeg in de wedstrijd keek sportief tegen een achterstand aan. Een slap duel op het middenveld was de aanleiding voor een razendsnelle counter over de rechterkant en betekende de verrassende 1-0 tussenstand. Sportief rechtte de rug en kwam via Roy Fransen, die vanuit een corner een rebound voor zijn voeten kreeg, snel weer op gelijke hoogte. Nog voor rust pakte de ploeg van Johan Peper ook de voorsprong en de goal was er één om in te lijsten. Daan Koot nam de bal van een meter of twintig met een dropkick en zag het leer fantastisch tegen de touwen verdwijnen.
Dat Sportief de voorsprong na rust niet verspeelde had men te danken aan doelman Bjorn van der Laan die na gestuntel achterin zich tweemaal onderscheidde. Zwanenburg rook bloed en probeerde Sportief vast te zetten, iets wat niet goed uitpakte. Met de ingevallen topscorer Daniel van Leeuwen in de ploeg werden deze intenties al snel afgestraft. Van Leeuwen moest op de bank was beginnen omdat hij zich veel te laat voor de bespreking meldde, maar reageerde op de juiste manier door direct weer trefzeker te zijn en op aangeven van Stijn Molenaar de 1-3 aan te tekenen.
De wedstrijd was hiermee gelopen en de groen-witte formatie liep via Bob van den Haak en andermaal Van Leeuwen binnen het uur uit naar een 1-5 voorsprong. Twee minuten voor het verstrijken van de speeltijd bepaalde Zwanenburg de einduitslag nog op 2-5.

“We komen een paar keer goed weg en mogen hier Bjorn dankbaar voor zijn”

Jorg van der Laan lichtte de rol van keeper Bjorn van der Laan uit

“Het was zeker geen gemakkelijke pot dit, dus we zijn extra blij met de drie punten. We komen een paar keer goed weg en mogen hier Bjorn dankbaar voor zijn. Na rust maken we goed gebruik van de geboden ruimtes en nemen we afstand. Met de sfeer zit het wel goed momenteel, onze trainer stond na afloop zelfs met de microfoon in de hand de kantine van Zwanenburg te vermaken”, aldus Jorg van der Laan.