Sportief klimt verder omhoog na zege op concurrent Bodegraven

Woerdense Verlaat | De belangen vooraf waren groot, dit betrof een echte zespunten duel. De verliezer zou verder in degradatiezorgen komen, de winnaar zou dezelfde zorgen voor eventjes kwijt zijn. Sportief was in de ontmoeting met Bodegraven de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar hield tot ver in de tweede helft spannend. Uiteindelijk was het wederom spits Stijn Molenaar die de score wist te openen en zijn team op het juiste spoor zette.

De thuisploeg moest het spel maken op het eigen Sportpark Govert van Tilburg, Bodegraven leunde achterover en hoopte Sportief in de counter pijn te kunnen doen. Sportief dat normaliter hetzelfde spelletje hanteert ging verrassend goed om met de nieuwe rol en reeg de kansen aaneen. Alleen in de eindfase ontbrak het steeds aan de juiste schepte en afstelling waardoor men voor de rust niet tot scoren wist te komen. Bodegraven was eenmaal zeer dreigend maar een gevaarlijke inzet na een perfect uitgevoerde counter kon ternauwernood worden geblokt door laatste man Bart van Middelkoop.

Ook de tweede helft was het de ploeg van Cor Stoof dat de lakens uitdeelde. Maar steeds weer strandde de aanvallen op doelman Marco Vonk of miste de inzetten precisie. Sportief begon met nog half uur op de klok bijna radeloos te worden, maar gelukkig heeft het in Molenaar een spits die – ondanks meerdere gemiste grote kansen – zijn ploeg alsnog op het juiste spoor wist te zetten. Goed voorbereidend werk van Tosca Wens bracht de bal in de vijfenzestigste minuut bij de sterke aanvalsleider die zijn directe tegenstander omspeelde en het speeltuig vervolgens snoeihard langs Vonk tegen de touwen schoot. Even later was de wedstrijd beslist toen invaller Youri Querreveld een corner in één keer achter Vonk wist te krullen en zo op mooie wijze de 2-0 op het bord zette. De bal verdween vervolgens onder zijn shirt en met de duim in de mond liet de supersub aan het publiek zien dat er gezinsuitbreiding op komst is.
Bodegraven gaf zich gewonnen en liet de frustratie over een op handen zijnde degradatie de vrije loop. Enkele snoeiharde overtredingen en opstootjes waren het gevolg. In de slotfase was het Bob van den Haak die na een mooie uitgespeelde aanval ook nog de kers op de taart aanbracht en de eindstand op 3-0 bepaalde.

‘Het lijkt erop dat we met Linschoten en Rohda gaan uitmaken wie er zal degraderen’

Voor nu staat Sportief op een veilige negende plaats

Jorg van der Laan was na afloop opgelucht dat zijn ploeg de belangrijke wedstrijd had weten te winnen. ‘Dit is een hele lekkere overwinning, maar we hielden het lang spannend. De bal wilde er gewoon echt niet in. Ook na de 1-0 bleven we gespannen. We houden namelijk bijna nooit de nul dus pas na de treffer van Youri volgde de echte opluchting. Het is wel heerlijk om zo’n speler achter de hand te hebben. Zijn statistieken zijn wel bizar hoor, met bekerwedstrijden erbij heeft hij in 168 minuten nu vijfmaal weten te scoren. We slaan nu een mooi gaatje ten opzichte van Bodegraven en het lijkt er op dat we met Linschoten en Rohda gaan uitmaken wie er elfde gaat worden en zal degraderen.’