Nicolaas Boys met ruime cijfers onderuit ondanks bliksemstart

Sassenheim | Nicolaas Boys heeft de uitwedstrijd tegen medekoploper Teylingen met 5-1 verloren. Toch speelden de Nieuwveners een behoorlijke eerste helft, maar keek het door twee persoonlijke fouten tegen een minieme achterstand aan. Na de rust was de thuisploeg de betere partij en moest de ploeg van René Ras toch ietwat geflatteerd het onderspit delven.

Aanvoerder Joey van den Haak begon op de bank, aangezien hij nog steeds een beetje last had van zijn blessure die hij opliep in de de uitwedstrijd tegen Woubrugge eerder dit seizoen. Desondanks begon men zeer goed aan de wedstrijd en stond na vier minuten al de 0-1 tussenstand op het scorebord. Een dieptepass van Sven Hoogervorst vanaf links bereikte Fabio Dos Santos die sneller was dan zijn verdediger en de bal knap langs de uitkomende doelman van Teylingen wist te spelen. Beide ploegen bleven daarna de aanval zoeken en Teylingen leek na tien minuten spelen op 1-1 te komen, echter had de scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Vijf minuten later was het toch raak voor Teylingen. Bij een aanval over links ging de snelle linksbuiten van Teylingen het strafschopgebied gebied in, omspeelde vervolgens de Nicolaas Boys verdediging en schoot laag over de grond de gelijkmaker binnen. Het spel bleef op en neer gaan, en Nicolaas Boys was dichtbij de 1-2 toen een mooi crossbal van Jari Wijfjes bij spits Mike van der Aar belandde, die stifte de bal daarna prachtig over keeper Zonjee heen maar ook hier was buitenspel gezien door scheidsrechter Isri. Na een half uur kwam Teylingen toch op een 2-1 voorsprong. Fabio Dos Santos verspeelde de bal in de verdediging bij de Boys en Teylingen spits Mike van Zon wist daar wel raad mee. Met een prachtig schot in de lange hoek liet hij Nicolaas Boys keeper Xander Hardsteen volledig kansloos.

“Er komen nu twee belangrijke wedstrijden voor ons aan waarin we de rug moeten rechten”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

De eerste tien minuten in de tweede helft gebeurde er niet veel en opeens, uit een mooie aanval van Teylingen over links, was het weer spits Van Zon die simpel van dichtbij kon intikken: 3-1. Trainer Ras bracht vervolgens Milan Hoogervorst en Joey van den Haak in de ploeg om het tij te kunnen keren, maar Teylingen controleerde na de 3-1 de wedstrijd. Nicolaas Boys probeerde het wel en zo kreeg Mike van der Aar nog een kans alleen voor de keeper maar zijn schot ging net naast, en Peter Burgmeijer schoot net buiten de zestien vol op doel en deze kon door Teylingen keeper Zonjee met moeite gered worden. In de 85e minuut trapte keeper Hardsteen de bal zo in de voeten van een middenvelder van Teylingen. Die bedacht zich geen moment en haalde gelijk uit, een prachtige boogbal belandde in de verre hoek: 4-1. In de laatste minuut kreeg Teylingen ook nog een penalty na een licht vergrijp in de verdediging van Nicolaas Boys. Spits Mike van Zon wist met dit buitenkansje wel raad, scoorde de 5-1 en was zodoende met een hattrick de man van de wedstrijd.

Teylingen blijft door dit resultaat medekoploper met SJZ. Voor Nicolaas Boys rest momenteel niet meer dan de zevende plaats. Aanstaande zaterdag speelt men thuis tegen MMO uit Hoogmade en een overwinning is welkom voor de Boys. Zo moet ook aanvoerder Van den Haak bekennen. “Ja er komen nu twee belangrijke wedstrijden voor ons aan waarin we de rug moeten rechten. We wisten dan we het vandaag bij Teylingen lastig zouden krijgen, maar op deze manier mag het niet gebeuren. We verliezen terecht, maar wel echt geflatteerd want vijf treffers mogen we natuurlijk nooit tegen krijgen.”