0172SPORT, Zwammerdam-Sportief

Sportief stelt zwaar teleur en moet dikke nederlaag slikken

Zwammerdam | De verwachtingen waren hooggespannen bij de ploeg van Cor Stoof dat tijdens de voorbereiding een zeer fitte indruk achterliet en hier mooie resultaten aan wist te koppelen. Op de openingsdag van de competitie was hier bitter weinig meer van over en kreeg het op bezoek in en bij Zwammerdam een aardig pak op de broek.

Sportief begon de wedstrijd nog redelijk maar moest direct aan de bak om de aanvallend ingestelde thuisploeg van zich af te houden. Vooral Florian Nieuwkoop kende een zware middag tegenover smaakmaker Koen Woudenberg. In de rust werd hij dan ook uit zijn lijden verlost. Wel kwam Sportief op voorsprong en dit was een doelpunt om in te lijsten. Matthijs Maaijen zetten voor en spits Stijn Molenaar nam het leer ter hoogte van de tweede paal in één keer op de pantoffel en zag het speeltuig in de bovenhoek verdwijnen.
Zwammerdam raakte niet van de leg en voerde de druk andermaal op. Sportief moest steeds verder achteruit en nog voor rust moest men drie tegentreffers incasseren.

Ook de tweede helft bleef de druk onverminderd hoog op de groen-witte defensie. Sportief leerde een tegenstander kennen dat er op fysiek vlak nog beter voorstaan dan zijzelf. Tel hier nog de technische bagage bij op waar een hoop spelers van Zwammerdam over beschikken en je komt tot de conclusie dat Sportief een kansloze middag speelde. Keeper Nick Stark moest ook de tweede helft nog drie keer vissen wat de eindstand bepaalde op 6-1. Maaijen haalde het einde van de wedstrijd niet, twaalf minuten voor tijd werd hij na een harde tackle met rood van het veld gestuurd. ‘De tweede helft hebben we niet één kans gecreëerd. Dit was nu echt wat ze noemen collectief falen’, keek aanvoerder Tosca Wens terug op de dramatische seizoensstart.