Altior voelt zich zwaar bestolen na gelijkmaker in 102e minuut

Langeraar | De Altior-spelers stierden even over 16.00 uur woest richting de kleedkamer, waar Esto-spelers elkaar in de armen vlogen en zich wél voor een handdruk bij arbiter Peter de Waard meldden. Het was een wrang beeld na meer dan honderd minuten voetbal…

Even hiervoor had Esto de gelijkmaker binnengeprikt en dit was voor alles en iedereen die Altior een warm hart toedraagt een hard gelag. In de laatste minuten van de officiële speeltijd stond de ploeg van Arjan van der Laan namelijk nog met 2-0 voor en leek er niets aan de hand. Twaalf minuten later zag de wereld er in ene heel anders uit en was De Waard de gebeten hond.

De eerste helft was er één van zeer weinig kansen en waar Altior op de counter loerde hadden de bezoekers het meeste balbezit. Tot uitgespeelde mogelijkheden leidde dit niet, wel was Esto tweemaal met een kopbal vanuit standaardsituaties dichtbij de openingstreffer. Altior kreeg voorin met de snelle maar niet al te sterke Rick Keijzer en de zwaar tegenvallende Luuk den Haan geen voet aan de grond waardoor men de rust opzocht zonder ook maar één serieuze doelpoging te kunnen noteren.

De tweede helft kwam op gang toen na een uur spelen Van der Laan tactisch ingreep. Eray Bozkurt schoof vanuit de middenlinie door naar de plek van Den Haan en dit had prompt het gewenste succes. Op aangeven van Keijzer wist Bozkurt op mooie wijze doeltreffend uit te halen. Met Bozkurt als balvast aanspeelpunt ging Altior tevens makkelijker voetballen en wist het in ene wel kansen bij elkaar te voetballen. In de zeventigste minuut was Keijzer bij de tweede paal al glijdend het eindstation na een mooie één-twee tussen Bozkurt en aanvoerder Thijs Noordsij. Altior zat op rozen en er leek geen vuiltje aan de lucht. Wel stapelden het aantal gele kaarten zich op voor de thuisploeg, de meeste waren zogenoemde ‘opstelsommetjes’ – veelal voor aanmerkingen op de leiding – waar De Waard graag duidelijk wijzend naar verwees.

‘Dit is gewoon echt een schande en dan druk ik me nog voorzichtig uit’

Keeper Jeroen Sassen was na afloop net als heel Altior woest op de arbitrage

In de vijfentachtigste minuut draaide Bozkurt in de zestien prachtig weg bij zijn directe tegenstander door de bal achter het standbeen mee te nemen. De aanvaller werd vervolgens gevloerd en ging naar het gras maar De Waard wilde van geen strafschop weten. De thuisploeg reageerde woest en moest dit andermaal bekopen met wat gele prenten. Van der Laan wisselde vervolgens nog een aantal keer wat de organisatie niet ten goede kwam. In de slotfase moest men immers alle zeilen bijzetten bij een ultiem slotoffensief van de bezoekers. De 2-1 viel in de drieënnegentigste minuut uit een corner die in de doelmond bleef liggen. Waar vervolgens de daarna nog toegekende negen minuten vandaan kwamen was een groot raadsel en vanaf de tribunes bekroop de thuissupporters het gevoel dat de leidsman pas zou affluiten wanneer de gelijkmaker op het scorebord stond. Die gelijkmaker viel dus zoals gezegd alsnog. Dat hier ook nog een duidelijke overtreding op Noordsij aan vooraf ging die niet werd bestraft keek niet eens iemand meer van op…

Jeroen Sassen was na afloop des duivels en moest zijn woorden zorgvuldig kiezen. ‘Dit is gewoon echt een schande, dat mag ik wel zeggen toch? En dan druk ik me nog voorzichtig uit. 102 minuten, waar komt die tijd vandaan dan? En dan ook nog die strafschop die we niet krijgen, dan is het gewoon 3-0 en klaar’, verwees de doelman naar het moment van de overtreding op Bozkurt. ‘De eerste helft hebben we het denk ik redelijk onder controle maar creëren we niet echt veel. De tweede helft is gewoon goed en verdien je de winst. Maar uiteindelijk staan we hier met een punt en de manier waarop is… ja een schande.’

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Tom van Vliet (61. Davey Smits), Stan Janssen, Sven van Vliet; Eray Bozkurt, Sam van der Meer (87. Sebastiaan van Veen), Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Rick Keijzer (79. Rody Blommestijn), Luuk den Haan (61. Sven de Regt)