VEP, Sportief, 0172SPORT, Tosca Wens

Sportief sluit seizoen af met mooie overwinning op VEP

Woerden | In de laatste wedstrijd van het seizoen moest Sportief op bezoek bij de nummer vijf van de ranglijst, het Woerdense Vep. Thuis had Sportief al laten zien dat het goed weerstand kon bieden en eindigde de wedstrijd in een remise. Gisteren tijdens de seizoensafsluiting werd zelfs de volle buit gepakt, 1-3.

Sportief begon goed aan de wedstrijd en speelde de bal naar hartenlust rond. VEP vond dit allemaal prima en zakte van meet af aan wat in. Na vijf minuten spelen kwam de thuisploeg vanuit een corner op voorsprong. Chris Daalhuizen timede beter dan zijn tegenstanders en kopte de bal door de benen van Florian Nieuwkoop achter Michael Vijfhuizen. VEP kreeg hierna nog een kans de score te verdubbelen maar dat was wel zo’n beetje het laatste wat de thuisploeg in aanvallend opzicht liet zien. Sportief nam het initiatief volledig over en liet bij vlagen prima voetbal zien. Na iets meer dan twintig minuten monde dit uit in de gelijkmaker. Jesse Verkerk zette de aanval op en stuurde Kris Baken in de diepte, zijn afgemeten voorzet belande op het hoofd van topscorer Stijn Molenaar die het speeltuig tegen de touwen kopte. Vijf minuten voor rust werd er goed druk gezet tijdens de opbouw van de Woerdense zebra’s wat resulteerde in balverlies. Tosca Wens bediende vervolgens Dirk van den Haak die de ruststand bepaalde met een schot in de korte hoek.

‘Voor zover ik weet maakte ik geen overtreding maar alsnog kreeg ik een kaart voorgehouden’

Tosca Wens over zijn tweede gele en dus rode kaart

Meteen na rust bracht Molenaar zijn ploeg, wederom op aangeven van Baken, in veilige haven, 3-1. De ploeg van Cor Stoof bleef aandringen maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. Het had ook niks meer te vrezen van de thuisploeg waardoor er aan de stand niks meer veranderde. Wel werden er nog een fiks aantal gele kaarten getrokken waarvan er twee op naam kwamen van VEP-aanvaller Stan Daalhuizen, die tweemaal een keiharde overtreding beging, en twee voor aanvoerder Wens die dus beide de hopeloze grasmat voortijdig moesten verlaten. ‘Beide kaarten sloegen in mijn ogen nergens op. De eerste kreeg ik voor mijn reactie toen die Daalhuizen geel pakte en vervolgens onze grensrechter nog de huid vol schold. Mijn tweede was na een duel tussen een VEP-speler en Jorg (van der Laan, red.) waarbij ik ook betrokken was. Voor zover ik weet maakte noch Jorg noch ik een overtreding maar alsnog kreeg ik een kaart voorgehouden. De scheidsrechter was het sowieso een beetje kwijt want in de laatste minuten trok ‘ie nog drie keer een kaart voor kleine overtredingen. Ach, we hebben verdiend gewonnen, het mag de pret niet drukken’, aldus de aanvallende middenvelder annex aanvoerder van Sportief