Nieuwkoop sluit seizoen en jubileumweekend met zure remise af

Nieuwkoop | Nieuwkoop kreeg de laatste wedstrijd Blauw-Zwart op bezoek. Voor de thuisploeg stond er niks meer op het spel, hoe anders was dit voor de bezoekers. Bij een nederlaag en overwinningen van concurrenten DWO en Zwammerdam kon het wel eens nacompetitie gaan spelen.

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de bezoekers. Bram Smit kwam oog in oog met Thomas Boekestein, maar laatstgenoemde, die een sterk seizoen achter de rug heeft, wist redding te brengen. Pas na een kwartier zagen we de eerste grote kans voor Nieuwkoop. Job Stolk draaide goed open na een vrije trap en gaf voor op Boy Vork, die de bal vanaf randje zestien naast schoot.

Het was een gezapige wedstrijd en dat was ook terug te zien in het aantal kansen. Pas na een kleine veertig minuten viel de volgende grote kans te noteren. Dit was wel direct raak. Jeffrey van Lith werd in stelling gebracht door Vork en plaatste de bal keurig achter de Wassenaarse doelman, 1-0. Vlak voor rust kregen ook de bezoekers nog een kans, maar Boekestein bleek andermaal goed bij de les.

In de tweede helft was het Tom van der Marel, die middels een knappe volley die rakelings naast vloog, namens de bezoekers voor het eerste gevaar zorgde. Dat bleek lang het enige wapenfeit, want net als in de eerste helft waren kansen spaarzaam. Na zesenzestig minuten kreeg Nieuwkoop op ongelukkige wijze de gelijkmaker om de oren. Doelman Boekestein schoot de bal ongelukkig tegen een tegenstander op, struikelde vervolgens en moest vanaf de grond toezien hoe Maxim Buijs de bal simpel kon binnenlopen, 1-1.

‘Blauw-Zwart had geen enkele intentie om te voetballen’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

Nieuwkoop probeerde zich te herpakken en ging op zoek naar de winst. Blauw-Zwart moest vooral het punt zien te verdedigen, want diens concurrenten in de strijd om nacompetitie stonden allebei op voorsprong. Dit deden ze met verve.
Nieuwkoop ondernam onder meer via centrale verdedigers Joris Verweij en Daan Zuijdervliet nog enkele pogingen, gescoord werd er echter niet. Zo sloten de twee ploegen het seizoen af met een 1-1 gelijkspel. Nieuwkoop op plaats zes, Blauw-Zwart op een veilige elfde plaats.

Trainer Michel Strating kon na afloop kort zijn over de wedstrijd: ‘Spelen tegen een niet voetballende ploeg ligt ons niet. Daar wil ik komend seizoen stappen in maken om alsnog de wedstijd om te zetten naar winst. Blauw-Zwart had geen enkele intentie om te voetballen en ze wisten door persoonlijke fouten Nieuwkoop met een punt in de tas te verlaten. Hierin hebben we onszelf tekort gedaan.’