NSV'46, 0172SPORT, Sporting Leiden, Robbin Verhaar

NSV’46 sluit rampseizoen af met klinkende zege

Noorden | Lang heeft het Noordense publiek niet kunnen genieten van de ploeg van Dennis van den Ing. Gisteren – een week na de definitieve degradatie – liet men tegen Sporting Leiden zien toch een behoorlijk niveau te kunnen halen. Hardop vroeg men zich langs de lijn af of degradatie wel nodig was geweest…

De druk van het moeten presteren was er af en dit leek een bevrijdende werking te hebben op de thuisploeg. De Noordenaren wervelde in de beginfase over het veld en lieten door middel van mooie combinaties de bezoekers alle hoeken van het veld zien. Waar het de afgelopen wedstrijden vaak binnen het half uur al tegen een onoverbrugbare achterstand aankeek was dit nu andersom. Na achttien minuten spelen had het namelijk al een voorsprong bereikt van 3-0 en daar was helemaal niks op af te dingen. De eerste treffer viel in de twaalfde minuut en kwam op naam van Lars de Jong, die een schitterende combinatie met Daan Koot simpel kon binnenwerken. Twee minuten later herhaalde Robin van Koert dit op aangeven van Kamiel Disseldorp. Wederom De Jong bepaalde in de achttiende minuut met zijn tweede treffer van de middag de ruststand.

‘De tegenstander vroeg zich af waarom wij ons in godsnaam niet hebben weten te handhaven’

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

Na rust was het allemaal wat rommeliger maar nimmer kwam de zege in gevaar. Een kleine tien minuten na rust werd het zelfs 4-0. Disseldorp werd onreglementair naar de grond gewerkt en kreeg eindelijk waar hij al tweemaal eerder recht op had, een strafschop. Roy Fransen, die zijn laatste wedstrijd voor NSV’46 1 speelde en na rust de aanvoerdersband droeg, mocht zijn afscheid trachtten te bekronen met een doelpunt. Vanaf elf meter had hij hier geen enkele moeite mee.
Pas in de vijfenzestigste minuut deden de bezoekers wat terug waarna Disseldorp zijn uitstekende optreden na een mooie individuele actie opluisterede met de vijfde treffer voor zijn ploeg. Twaalf minuten voor tijd kreeg ook Sporting Leiden een penalty en ook deze belandde tegen de touwen, 5-2.
Direct hierna kreeg Fransen zijn publiekswissel en applaus en liep de wedstrijd op zijn einde. Al met al een prima overwinning die helaas niet meer mocht baten. Daan Koot bagatelliseerde de overwinning na afloop nog enigszins door te stellen dat de Leidenaren er niet veel aan deden maar daarmee deed hij zijn eigen ploeg te kort, meende ook aanvoerder Stefan van Tol: ‘We speelde vandaag gewoon goed. Misschien omdat de druk van het moeten er af was, maar ik zag sommige jongens een niveau halen dat ik lange tijd niet gezien heb. Met rust had het zomaar 5-0 kunnen staan, gezien alle kansen en de honderd procent strafschop die we hadden moeten krijgen. De tegenstander vroeg zich af waarom wij ons in godsnaam niet hebben weten te handhaven.’