Sportief presenteert nieuwe hoofdtrainer Johan Peper

Woerdense Verlaat | Sportief heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met Johan Peper als nieuwe hoofdcoach. De Leidenaar volgt vertrekkend trainer Cor Stoof op, die Sportief na vijf seizoenen gaat verlaten.

Peper brengt een schat aan ervaring mee naar Sportpark Govert van Tilburg. Zijn lange carrière als voetballer brachten hem in de jeugd onder meer langs Feyenoord en ADO Den Haag. Als selectiespeler voetbalde hij jarenlang voor het Leidse UDWS (inmiddels FC Boshuizen) en vv Koudekerk.

Tijdens zijn trainersloopbaan, die zo’n vijfentwinitg jaar geleden begon bij de jeugd van Docos, stond hij onder meer voor de groep bij de eerste elftallen van SVOW en de Haagse clubs Houtwijk en HPSV. Ook bekleede hij diverse functies in het jeugdvoetbal, van trainer tot technisch coördinator en was hij werkzaam voor de KNVB.

De 58-jarige nieuwe eindverantwoordelijke kijkt uit naar het nieuwe seizoen bij een nieuwe club. Hij omschrijft zichzelf als volgt: ‘Met mij als hoofdtrainer zal er een persoonlijkheid voor de groep komen te staan zowel tussen de groep kan staan, maar zeker ook daarboven wanneer nodig. Openheid en transparantie, maar ook zeker gezelligheid, respect en teambuilding heb ik hoog in het vaandel staan. Dit zijn de ingrediënten voor een goede en vruchtbare samenwerking.’

Foto © vv Sportief: Sportief-voorzitter Wilco Griffioen overhandigd het groen-witte tenue aan de nieuwe technische man Johan Peper

Altior walst in eerste half uur over Bloemendaal heen en boekt grote zege

Zevenhoven voldoet aan plicht tegen Alphense Boys