Altior walst in eerste half uur over Bloemendaal heen en boekt grote zege

Langeraar | Vijf wedstrijden speelden de equipe van Arjan van der Laan na de winter en daarin werden dertien punten verzameld, waardoor Altior de ranglijst met rasse schreden omhoog aan het beklimmen is. Ook de zesde wedstrijd betekende de volle buit en nu mocht Bloemendaal maakte kennis met de dadendrang van de ontketende Langeraarders. Al binnen het half uur was het 3-0 en was de wedstrijd beslist.

Altior startte furieus aan de ontmoeting tegen de ploeg waar eind november nog met 3-2 van werd verloren. Na nog geen twee minuten spelen was het al raak. Luuk den Haan werd in de diepte aangespeels, bleef tussen twee verdedigers knap aan de bal en schoof het leer in de hoek. De thuisploeg combineerde er lustig op los en liet heel behoorlijk voetbal zien.
In de vijfentwintigste minuut verdubbelde Ed van der Weijden de score. Tussendoor deed ook Bloemendaal eenmaal van zich spreken en moest Jeroen Sassen een hard schot onschadelijk maken.
Na precies een half uur was het de beurt aan Tom van der Weijden die vanuit het middenveld goed doorzette en de 3-0 ruststand tegen de touwen schoot.
Even leek het allemaal nóg mooier te worden toen Tom van der Weijden de vierde Langeraarse treffer maakte, maar deze werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

‘De eerste helft was echt een soort galavoorstelling’

Jeroen Sassen stond van onder zijn lat te genieten van zijn ploeg

Bloemendaal paste in de rust maar liefst vier wissels toe in de hoop het tij nog te doen keren. Het nieuwe elan had effect want Altior werd meer en meer teruggedrongen en zeven minuten na de thee wisten de bezoekers tot score te komen. Rody Blommestijn wilde middels een sliding een pass op de Bloemendaal spits voorkomen maar tikte de bal langs Sassen waardoor het voor de spits eenvoudig was de bal in het lege doel te tikken. Bloemendaal ging op zoek naar meer en Altior had het lastig, maar na iets meer dan een uur voetballen bracht clubtopscorer Tim Heikoop na een lange rush de marge terug naar drie.
Tien minuten voor tijd moest Sassen andermaal vissen toen een corner bij de eerste paal werd verlengd tot doelpunt. Heikoop etaleerde vier minuten later zijn prima vorm toen hij op snelheid de Bloemendaal-verdediging zijn hielen liet zien en met zijn inziet de keeper kansloos liet. Drie minuten voor het eindsignaal wist Heikoop ook nog zijn hattrick compleet te maken door na een geweldige pass van Ed van der Weijden de 6-2 eindstand op het bord te zetten.

Altior-doelman Sassen sprak na afloop over een “galavoorstelling”: ‘Zeker de eerste helft heb ik echt staan genieten en was het een soort galavoorstelling. We speelden zeer verzorgd voetbal en de kansen die we kregen gingen er ook nagenoeg allemaal in. Het rendement is de laatste tijd bijzonder hoog. Daarnaast geven we vandaag ook bijna niks weg. De eerste tegengoal is ongelukkig, de tweede uit een corner maar uitgespeelde kansen kregen ze niet. Een paar schoten van afstand, maar die waren niet echt gevaarlijk. Zestien punten uit de laatste zes wedstrijden is denk ik een behoorlijk knappe prestatie.’

In de zondag tweede klas zijn er niet drie maar twee periodes te vergeven. In de tweede periode gaat Altior nu samen met koploper HBC aan de leiding. Waren er drie periodes geweest had men de titel al bijna niet meer kunnen ontlopen met zestien punten uit de laatste zes wedstrijden… Altior staat nu op een keurige vierde plaats en ook plaats drie is in het vizier.