Zevenhoven voldoet aan plicht tegen Alphense Boys

Alphen aan den Rijn | Het inmiddels op de tweede plaats staande Zevenhoven was het natuurlijk aan zijn stand verplicht om drie punten mee te nemen tegen hekkensluiter Alphense Boys. De bezoekers kwamen geen moment in de problemen en hadden de score veel hoger kunnen laten uitvallen. Het bleef uiteindelijk bij een bescheiden 0-3.

Natuurlijk was het voor trainer Chris Snatersen een aderlating dat zijn middenvelders in vorm, Lennart van Zon en Maurits Splinter, geblesseerd en ziek moesten afhaken voor de wedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie. Anderzijds zal de coach gedacht hebben, als deze spelers dan toch een keer moeten wegvallen, dan maar tegen Alphense Boys, want ook met de beste elf van afgelopen zaterdag had Zevenhoven geen kind aan de thuisploeg. Kansen waren er al vroeg maar het vizier stond niet op scherp aan het begin van de eenzijdige wedstrijd. Robert Mooren leek de ban te breken na zo’n twintig minuten spelen, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Tobias van der Voorn wist een rebound, na een gekeerd schot van Nick Mooren, wel legaal tegen de touwen te werken en brak hiermee de ban. De middenvelder zette hiermee eigenlijk de poort open voor een monsterscore, maar deze bleef dus uit. Vlak voor rust mocht Marco Pellegrom een terecht gegeven penalty benutten, nadat Berry Peters was vastgehouden in de vijandelijke zestien meter. De klus werd koelbloedig geklaard en hiermee werd de ruststand op 0-2 bepaald.

‘Volgende week moeten we het echt zelf doen, Woerden gaat zeker geen punten laten liggen’

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Ook in de tweede helft was het éénrichtingsverkeer en was het wachten op doelpunten van de bezoekers, kansen werden er de gehele wedstrijd niet weggegeven. Jordy Zwart zorgde met een knappe kopbal nog voor 0-3 en wanneer Robert Mooren het vizier op scherp had staan deze middag dan had de score nog veel ruimer kunnen uitvallen. De hardwerkende middenvelder mag zijn doelpunten bewaren voor volgende week wanneer Zevenhoven de tweede periode kan binnenhalen bij een overwinning op Rohda ’76. Marco Pellegrom liep alvast vooruit: ‘We moeten het zelf doen volgende week, Rohda ’76 is een stugge ploeg, dat wordt echt wel weer lastig, maar wanneer de groep weer compleet is moet het ons gaan lukken. Zou mooi zijn, hebben we na vorige week weer een feestje.’