Sportief, Stijn Molenaar

Sportief pakt ondanks grote personele problemen de winst tegen MMO

Woerdense Verlaat | Voor trainer Cor Stoof was het andermaal puzzelen voor gevorderden aan de vooravond van de laatste bekerwedstrijd. Om diverse redenen mist hij al de gehele voorbereiding diverse basiskrachten en moet hij terugvallen op zeer jonge spelers of zoals vandaag op de ruim vijftigjarige veteraan Jan van der Laan…

Het is de realiteit bij een club dat dit seizoen nog maar twee seniorenelftallen kan inschrijven, des te knapper dat Stoof het moraal binnen zijn selectie hoog kan houden.

De eerste twee bekerwedstrijden gingen verloren maar afgelopen zaterdag wist Sportief te verrassen toen de kersverse zaterdagclub MMO uit Hoogmade neerstreek op het Sportpark Govert van Tilburg. De ploegen waren in de openingsfase aardig aan elkaar gewaagd maar MMO kreeg de betere kansen. Tweemaal moest Collin Griffioen redding brengen op inzetten uit een vrije trap en deed dit uitstekend, zag ook Michael Vijfhuizen die vorig jaar nog het doel verdedigde in Woerdense Verlaat en nu dienst deed als rechtsback.

Sportief kwam naarmate de eerste helft vloeide beter in de wedstrijd en dit resulteerde in kansen voor Stijn Molenaar (shot) en Kevin Haak, die oog in oog met de MMO-doelman jammerlijk faalde. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft speelde Sportief bij vlagen redelijk voetbal en was het de bovenliggende partij. Na iets meer dan een uur spelen stond Haak aan het einde van een schitterende aanval over meerdere schijven, en zette zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong.
Sander de Groot verzuimde vervolgens om MMO in veilige haven te schieten waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. De bezoekers wisten echter niet de groen-witte muur te slechten waardoor zij in de bekerpoule puntloos bleven. Sportief eindigde als derde met drie punten.

Komend weekend trapt Sportief het voetbalseizoen af met de zeer lastige uitwedstrijd tegen titelfavoriet Alphense Boys. Het is te hopen dat Cor Stoof dan weer kan beschikken over iets ruimere selectie.

Opstelling Sportief:
Collin Griffioen; Jesse Verkerk (60. Youri Querreveld), Tosca Wens ©, Wessel van Vliet, Micheal Vijfhuizen; Robin de Vink, Kees Okker (46. Sander de Groot), Sjon Luijten (46. Jan van der Laan); Kevin Haak, Stijn Molenaar, Justin Verkerk

Foto: Archief Gerard Haak

Daan Oostdam, 0172SPORt, Altior

Altior pakt punt in laatste bekerwedstrijd

Robin van Koert, 0172SPORT, NSV'46

Aanvallend zit het wel snor bij NSV’46