Robin van Koert, 0172SPORT, NSV'46

Aanvallend zit het wel snor bij NSV’46

Noorden | NSV’46 heeft nog zicht op de volgende bekerronde. Aanstaande dinsdag gaan de Noordenaren nog op bezoek bij TAVV, dat verrassend genoeg nog puntloos is in een poule met louter vierdeklassers. Afgelopen zaterdag werd Floreant op Sportpark ‘De Koet’ op een ruime nederlaag getrakteerd, hoewel de ploeg van Dennis van den Ing ook drie tegentreffers moest incasseren.

Al tijdens de 0172SPORT-CUP was zien dat het in de voorste linie wel goed zit bij de Noordenaren. Spitsen Robin van Koert en Lars de Jong vinden makkelijk het net en met name de vorig seizoen langdurig geblesseerde Mitchel Pijpers zorgt voor nieuwe aanvallende impulsen en ondersteuning vanaf de rechterflank. Zo ook afgelopen dinsdag tijdens de eerste bekerronde tegen Kickers’69. In deze wedstrijd die in een 1-1 gelijkspel eindigde stond het vizier van Van Koert de eerste helft nog niet helemaal op scherp maar zette hij zijn ploeg in de tweede helft op aangeven van De Jong alsnog op voorsprong. Kickers’69 counterde zich in de slotfase alsnog naar een gelijkspel wat op basis van de tweede helft misschien wel verdiend was.

Zo ver kwam het zaterdag niet toen men Floreant ontving. De eerste helft oogde het alles behalve zeker achterin bij de Noordenaren, met name in de opbouw. Floreant zette hoog druk wat geregeld problemen opleverde. Op de momenten dat NSV’46 zich er wél onderuit wist te voetballen was het direct gevaarlijk. In de eerste helft viel er op deze wijze zo’n acht grote kansen te noteren waarvan er maar liefst vier werden benut. De Jong tekende voor de openingstreffer op aangeven van Pijpers, die zelf voor de derde treffer zorgde. Tussendoor deed ook Van Koert van zich spreken met de 3-0. De laatste treffer voor de thee kwam andermaal op naam van De Jong.

Na rust stond er al zeer snel een 6-0 stand op het scorebord en leek een monsterscore in de maak. Van Koert en Cas van der Hoorn waren de doelpuntenmakers. In plaats van een monsterscore werd het steeds rommeliger aan de kant van NSV’46 en wist Floreant in het laatste half uur nog driemaal tot scoren te komen waardoor er na negentig minuten een 6-3 eindstand op het formulier kwam te staan.

Voorin zit het dus wel goed bij de ploeg van Van de Ing, die zich – net als afgelopen seizoen – het meeste zorgen zal maken om zijn laatste linie. Dit is overduidelijk de achilleshiel van de ploeg, vooral als het onder druk komt te staan.

Komende dinsdag dus het bezoek aan Ter Aar. Bij een winstpartij met twee doelpunten verschil zullen de Noordenaren ten koste van Kickers’69 verder bekeren. TAVV zal er alles aan doen om met een goed gevoel aan de competitie te beginnen na een dramatisch verlopen voorbereiding.