Daan Oostdam, 0172SPORt, Altior

Altior pakt punt in laatste bekerwedstrijd

Hoofddorp | Waar de andere twee bekerwedstrijden verloren gingen, waarbij de ontmoeting tegen KDO met ruime cijfers (5-0), wisten de Langeraarders op bezoek bij eersteklasser Hoofddorp de bekerverplichtingen af te sluiten met een punt.

Hoofddorp had zijn beide bekerwedstrijden weten te winnen, waaronder de winstpartij met ruime cijfers in de ontmoeting met KDO (4-0). Hierdoor stond er op papier een zeer lastige wedstrijd op het programma voor de manschappen van Manfred van den Bosch.

Altior keek al binnen twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst profiteerde de thuisploeg van zeer slecht uitverdedigen aan Langeraarse kant, vervolgens werd het geholpen door een veel te korte terugspeelbal van Rody Blommenstijn op keeper Jeroen Sassen. Deze kon worden onderschept en dit buitenkansje werd verzilverd, 2-0.

Hoofddorp nam wat gas terug en Altior kwam beter in de wedstrijd. Daan Oostdam, die na enkele jaren weer is teruggekeerd in het keurkorps van Van den Bosch, dacht de aansluitingstreffer te maken maar zag deze wegens vermeend buitenspel worden afgekeurd. Even later stond de lange spits alsnog op de goede plek toen hij een goede aanval en dito voorzet van Tim Heikoop simpel wist te promoveren tot doelpunt, 1-2.

Na rust een sterk Altior dat verdiend de gelijkmaker noteerde, de manier waarop was van grote schoonheid. Een steekbal van Tom van der Weijden zette Heikoop oog in oog met de keeper die zijn doel verkleinde. Heijkoop verschalkte hem vervolgens met een schitterende stiftbal.

De slotfase kon beide kanten op maar aan de uitslag veranderde niks meer. Hoofddorp bekert zodoende verder, Altior kan terugkijken op een prima generale voor de seizoensouverture tegen Teylingen.