Sportief ontevreden met punt tegen koploper NOCKralingen

Woerdense Verlaat | Sportief had voorafgaand aan het duel met koploper NOCKralingen zijn resultaten keurig verdeeld: eenmaal de volle buit, eenmaal een remise en eenmaal de puntendeling. De Rotterdammers hadden nog een honderd procent score. Voor Sportief een belangrijk duel dus, ook om te weten waar het staat in deze vijfde klasse vol onbekende tegenstanders.

Sportief begon het duel wat aftastend maar kwam er gaandeweg eerste helft steeds beter in. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Bob van den Haak had zijn ploeg op voorsprong moeten zetten maar schoot vanuit kansrijke positie over. Vooral de broertjes Verkerk waren voorin op dreef en een plaag voor de Rotterdamse defensie dat steeds meer de noodrem hanteerde met een paar akelige overtredingen tot gevolg. Arbiter Lausegger greep een aantal keer naar de borstzak maar ‘vergat’ dit tien minuten voor rust ook te doen toen Justin Verkerk weer hard tegen de grasmat gewerkt werd. De speler die aan de noodrem trok nadat Verkerk door de verdediging slalomde had immers al een gele kaart maar door de marchanderende scheidsrechter bleef het bij elf tegen elf.

Daan Koot liet de Kralingers met een afstandsschot niet veel later nog even beven, maar zijn inzet belande op het dak van het doel. Aan de andere kant moest Bjorn van der Laan ook nog in actie komen voordat men aan de thee kon, maar de doelman wist met een geweldige reflex een 0-1 ruststand te voorkomen.

Na de rust sloegen de bezoekers toe op het moment dat men even een numeriek voordeel had. Jorg van der Laan liep in een duel een oogblessure op en werd aan de zijlijn verzorgt. De organisatie was niet volledig op orde en hier profiteerde NOCKralingen dus optimaal van.
Sportief had de schade echter binnen vijf minuten alweer gerepareerd. Een goed uitgespeelde aanval eindigde voor de voeten van Joël Verkerk die niet geheel gelukkig was in de afronding maar de doelman toch dwong tot een redding. De rebound was voor Van den Haak die de gelijkmaker op het bord zette. Na de gelijkmaker trachtte de thuisploeg door te drukken en kreeg het ook kansen op meer maar de goal bleef uit. Joël Verkerk nog het dichtste bij de winnende treffer, maar zijn schot spatte op de lat uiteen…

“Drie punten had makkelijk gekund”

Jorg van der Laan zag zijn ploeg niks onder doen voor de koploper

Zo werden de punten verdeeld, iets waar Sportief niet geheel tevreden mee was. “We deden eigenlijk niks voor hun onder en waren denk zeventig minuten de bovenliggende partij. Wanneer we iets efficiënter met de kansen waren omgesprongen had er zeker meer in gezeten voor ons. Drie punten had eigenlijk makkelijk gekund wanneer ik de wedstrijd terughaal. Daarbij vergat de scheidsrechter ook wel meermaals een kaart uit te delen, voor rust hadden ze in mijn ogen al zeker niet meer met elf mogen staan”, aldus Jorg van der Laan.