Altior pakt punt op bezoek bij koploper BSC’68

Benthuizen | Altior ging zaterdagmiddag op bezoek bij koploper BSC’68, dat na drie wedstrijden nog een honderd procent score had. Voor de Langeraarders de zware taak dus hier verandering in te brengen, iets dat uiteindelijk met veel kunst en vliegwerk nog lukte ook. Een hecht Altior verdedigde met man en macht en hield naast de nul ook een punt over aan de ontmoeting op Sportpark ‘Ons Nieuwe Erf’.

Altior wist over negentig minuten niet veel kansen te creëren tegen een sterker BSC ’68, maar de eerste kans van de wedstrijd was wel voor de Langeraarders, maar de inzet werd door een BSC ’68-verdediger van de doellijn gewerkt.

Hierna was het zoals gezegd de thuisploeg dat de klok sloeg. De groen-witten waren een aantal maal dichtbij en zag – toen het eindelijk wel kon juichen – een goal wegens buitenspel worden afgekeurd. Het was doelman Koen den Elzen die vervolgens met een knappe save zijn ploeg op de been hield, maar niet veel later mocht hij van geluk spreken dat een hard schot buiten zijn bereik via de binnenkant van de paal weer zijn doel verliet.

“Aanvallend hadden we te weinig inbreng vandaag”

Ed van der Weijden hoopt dat Tim Heikoop en Luuk den Haan snel terugkeren

Ook de tweede helft was de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg, maar kon het geen gaatje vinden in de hechte Altior-defensie. De ploeg van Arjan van der Laan hield veel man achter de bal en loerde op de uitbraak. Echter was het aanvallend allemaal net niet scherp genoeg, iets wat aanvalsleider Ed van der Weijden ook constateerde. “Aanvallend hadden we te weinig inbreng vandaag. Dit kan en moet zeker beter. Ik denk dat we veel beter kunnen dan wat we tot nu toe hebben laten zien. Wanneer Tim heikoop en Luuk den Haan terugkeren van hun blessures hebben we meer opties en stootkracht, dan gaan we hopelijk ook makkelijker doelpunten maken.”

Zo bleef het bij 0-0, een eindstand dat vooral in het Altior-kamp met een glimlach werd ontvangen. “Het was voetballend gezien natuurlijk geen beste pot van ons, maar verdedigend stonden we erg goed. We hebben bijna niks weggegeven en pakken hier een mooi punt. De volgende stap is wel dat we zelf ook wat meer gaan creëren…”

De Langeraarders staan na vier wedstrijden met vier punten in de middenmoot en gaan over twee weken op bezoek bij RVC’33 dat eveneens vier punten heeft.

Bekijk hier de uitslagen en stand in 3A

Opstelling Altior:
Koen den Elzen; Thijs Koopman, Tom van Vliet, Mika Valentijn (Sebastiaan van Veen), Sven van Vliet; Sem van den Berg, Sam van der Meer (Jesse van Santen), Tom van der Weijden ©, Reber Taha (Rick Keijzer); Ed van der Weijden, Tim Zwirs

Foto: Martin van Oostveen – BSC’68

Sportief ontevreden met punt tegen koploper NOCKralingen

Gehavend NSV’46 stelt hevig teleur op bezoek bij Floreant