Nicolaas Boys maakt het zichzelf lastig tegen Woubrugge maar wint uiteindelijk terecht

Woubrugge | Na de prachtige overwinning van vorige week, was het zaak voor de mannen van Mo Bougrine om deze lijn door te trekken en snel afstand te nemen van de onderste plaatsen. Het was niet de beste pot van de Nieuwveense ploeg, maar tegen hekkensluiter Woubrugge werd uiteindelijk terecht gewonnen: 2-3.

Na het lastige schema van de eerste weken met wisselende resultaten tegen ploegen welke bovenin mee strijden, stond afgelopen zaterdag Woubrugge op het programma. De kans voor de Nieuwveners om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Dit lukte, zei het met moeite. Zonder de geblesseerde Luke van Veen was het aan de bal in de eerste helft matig van de Nieuwveense zijde. Woubrugge kon hierdoor goed meekomen en speelde, ondanks de laatste plaats, behoorlijk aanvallend en opportunistisch in een klassieke 4-3-3 opstelling. Door de aanvallers snel te zoeken, welke de bal direct kaatsten en diep gingen, speelde Woubrugge in de eerste helft een aantal kansen bij elkaar.

De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg na slordig balverlies van Ravi Pijper. Xander Hardsteen hield de inzet van Woubrugge tegen en leidde direct ook een counter in van Nicolaas Boys. Milan Hoogervorst werd diep gestuurd en kwam één op één met de keeper. De chip die de aanvaller in gedachten had mislukte echter, waardoor de bal ruim voorlangs ging. Niet veel later volgde een identieke situatie. Woubrugge kreeg een kans via de rechtsbuiten. Het schot werd weer gestopt door Hardsteen en vervolgens kwam er weer een kans voor Nicolaas Boys in de counter. Peter Burgmeijer stuurde met een lange bal Sven Hoogervorst diep en hij gaf de bal direct voor op zijn neef Milan Hoogervorst. De spits liep de bal prima binnen, waarmee hij met zijn eerste competitietreffer Nicolaas Boys op voorsprong zette.

In de zesendertigste minuut kreeg Nicolaas Boys een kleine domper te verwerken toen Fabio Dos Santos het veld geblesseerd moest verlaten. Hij werd vervangen door Jordy van Eijk, welke voor de tweede wedstrijd op rij als wissel aan de wedstrijd begon. Niet veel later kreeg Woubrugge de kans om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. In een rommelige situatie waarin de grensrechter van Nicolaas Boys werd genegeerd en er een speler geblesseerd op het veld lag, kreeg Woubrugge een aantal kansen op rij. Deze gingen er allemaal niet in waarbij de laatste bal zelfs op de lat belande. Vlak voor rust kreeg Nicolaas Boys ook nog een grote kans om de score te verdubbelen. Echter ging de kopbal van Jari Wijfjes uit de corner over.

“Ik ben natuurlijk blij dat ik na een stroeve start zonder doelpunten er nu in één pot drie in krijg.”

Milan Hoogervorst | Aanvaller Nicolaas Boys

Nicolaas Boys leek dus met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan. Echter bedacht Woubrugge de Nieuwveners even te helpen door een doeltrap helemaal te verprutsen. Na een kaats nam de keeper de bal helemaal verkeerd aan waardoor Milan Hoogervorst hier van kon profiteren. Hij snoepte de bal van de keeper af en werkte de 0-2 binnen.

Na de rust kwamen de Nieuwveners beter voor de dag en leek het de wedstrijd makkelijk uit te kunnen spelen. Echter kreeg Woubrugge in de zevenenvijftigste minuut een penalty cadeau door een foutje van Jari Wijfjes en de scheidsrechter. Wijfjes dacht de bal af te kunnen schermen om een doeltrap te verdienen, echter ging dit mis en pakte een speler van Woubrugge de bal af. Wijfjes trok de speler onderuit buiten het strafschop gebied, maar de scheidsrechter zag hem erbinnen en gaf een strafschop. Deze werd keurig benut door speler van Woubrugge die keeper Hardsteen de verkeerde hoek in stuurde.

Lang kon Woubrugge echter niet genieten van de aansluitingstreffer. Na een lange bal timede een van de verdedigers van Woubrugge waardoor Fitz Maclean door kon. Deze hield goed het overzicht gaf de bal aan de compleet vrijstaande Milan Hoogervorst. Met een keurige schuiver maakte hij zijn derde en tevens ook de derde voor Nicolaas Boys waardoor de marge weer werd vergroot naar twee. Nicolaas Boys kreeg vervolgens een legio aan kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Echter werden deze allemaal verprutst en werd er ook nog een goal van opnieuw Milan Hoogervorst afgekeurd voor buitenspel.

In de slotfase maakte Nicolaas Boys het nog even spannend doordat Jordy van Eijk een lange bal van achteruit compleet verkeerd raakte. Hiermee gaf hij onbedoeld een assist op een van de spelers van Woubrugge welke de 2-3 binnen schoot. Hierna kwamen de Nieuwveners niet meer in de problemen en won het uiteindelijk terecht van Woubrugge.

Na de hattrick vorige week van collega spits Fitz MacLean, bedacht Milan Hoogervorst dit goede voorbeeld maar op te volgen en hielp hij Nicolaas Boys aan de overwinning: “De eerste helft was het qua voetbal niet sterk. De tweede helft was het iets sterker, maar nog lang niet het niveau wat we kunnen en al vaker hebben laten zien. Ik ben natuurlijk blij dat ik na een stroeve start zonder doelpunten er nu in één pot drie in krijg. Dat is natuurlijk erg lekker haha.”

Xander Hardsteen; Joost Verkerk, Joey van den Haak ©, Jari Wijfjes, Ravi Pijper; Rocco Uijttewaal, Peter Burgmeijer, Fabio dos Santos (36. Jordy van Eijk), Sven Hoogervorst (88. Aismley van der List); Milan Hoogervorst, Fitz MacLean (68. Michael Heemskerk)