Altior lijdt eerste thuisnederlaag tegen DONK

Langeraar | Voor de eerste maal dit seizoen is het Altior niet gelukt een resultaat te boeken in eigen huis. Op het kunstgrasveld in Langeraar bleek het nog ongeslagen DONK van voormalig Altior-trainer Pieter van Zoest te sterk. De Gouwenaren deden hiermee uitstekende zaken en staan op verliespunten gelijk met koploper DIOS.

Altior moest het deze – en komende wedstrijden – doen zonder topscorer en man in vorm Tim Heikoop die afgelopen weekend na een ongelukkige landing zijn kuitbeen blijkt te hebben gebroken. Een fikse domper dus voor de manschappen van trainer Arjan van der Laan…

Altior startte de wedstrijd in de wetenschap dat het in de oefencampagne verrassend met 0-4 had gewonnen bij DONK. Van der Laan was desondanks voorbereid op een zware wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal was het Altior dat direct ten aanval trok. Dit leidde binnen tien minuten tot een drietal schoten op het doel van DONK, maar de Goudse doelman Bas van der Eem liet zich niet passeren.
In de negentiende minuut was Sam van der Meer dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal uit een corner werd door Van der Eem over de lat getikt. Langzaam maar zeker kwam DONK beter in het spel. Met hun sterke en ervaren spits Jeroen Borsboom en uitblinker op het middenveld Mark van Doeland werden de bezoekers steeds sterker.
Na een half uur moest Altior-keeper Jeroen Sassen voor het eerst handelend optreden toen Borsboom uit een corner een vrije kop kans kreeg maar Sassen lag in de goede hoek. De rust werd derhalve bereik met een doelpuntloze tussenstand.

‘Steeds het balverlies herstellen kost enorm veel energie’

Altior-doelman Jeroen Sassen

Na rust kwamen de Gouwenaren gedreven uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap creëerde DONK vier goede kansen en binnen vijf minuten was het Borsboom die een vrije trap met de binnenkant van de voet verlengde en promoveerde tot doelpunt, 0-1.
De vijfenzestigste minuut is er één die nog wel een tijde door zal dreunen bij de thuisploeg. Eerst veerde heel Altior op toen Van der Eem een afstandsschot niet onder controle kreeg en Eray Bozkurt er als de kippen bij was om de bal in het doel te werken. Echter oordeelde scheidsrechter Lochtenberg dat de sluitpost een hand op de bal had, hetgeen betekent dat een speler dan de keeper niet meer mag aanvallen. Nog diezelfde minuut scoorde Bozkurt wederom, maar ditmaal werd hij afgevlagd en -gefloten wegens buitenspel.

Na iets meer dan zeventig minuten werd de wedstrijd beslist toen een prachtige aanval van de bezoekers vanaf randje zestien met veel gevoel en precisie werd afgerond, 0-2. DONK speelde de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit en kwam niet meer in de problemen waardoor een eerste thuisnederlaag een feit was.

‘Over de gehele wedstrijd gezien is de nederlaag terecht denk ik, maar kansloos waren we net als afgelopen week zeker niet. Het kwartje viel een aantal weken wel onze kant op en nu niet. Dat doelpunt van Eray is bijvoorbeeld gewoon een zuivere goal natuurlijk’, keek Jeroen Sassen terug op de wedstrijd. Ook zag hij wat er beter had gekund en gemoeten. ‘De eerste helft spelen we te gehaast en waren we niet in staat de bal voorin vast te houden. Steeds het balverlies herstellen kost enorm veel energie en dat eist op een gegeven moment zijn tol. Dit zag je zeker het laatste kwartier van de wedstrijd terug.’

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Tom van Vliet (65. Rody Blommenstein), Stan Janssen (65. Sebastiaan van Veen), Sven van Vliet; Sven de Regt, Sam van der Meer, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Rick Keijzer (53. Luuk den Haan), Eray Bozkurt