Sportief maakt het zichzelf moeilijk, maar wint verdiend van Zwanenburg

Woerdense Verlaat | Sportief heeft de lastige thuiswedstrijd tegen Zwanenburg om weten te zetten in een overwinning. Na een 4-0 tussenstand werd het spannend toen de bezoekers terug wisten te komen tot 4-3, maar invaller Daniël van Leeuwen maakte in de laatste minuut aan alle onzekerheid een einde en zorgde voor een 5-3 overwinning.

Op een winderig sportpark Govert van Tilburg had Sportief het in de beginfase lastig tegen Zwanenburg. De eerste mogelijkheid werd echter direct omgezet in een goal. Een afvallende bal werd door Roy Fransen ineens op de pantoffel genomen, de goalie van Zwanenburg redde fraai maar uit de opvolgende corner van Daan Koot blunderde dezelfde doelman opzichtig en werkte de bal in eigen goal. Zwanenburg was het even kwijt en Sportief zette direct druk op de achterste linie van de bezoekers. Dit resulteerde nog geen twee minuten later in de verdubbeling van de score. Julien Tamse bediende middels een prachtige voorzet Stijn Molenaar die in kansrijke positie uiteraard niet faalde en het leer tegen de touwen knalde, 2-0. Sportief zat op rozen kreeg in de zesentwintigste minuut de ideale mogelijkheid om de wedstrijd al in het slot te gooien, maar Molenaar zag zijn inzet worden gekeerd. Acht minuten voor rust was het wederom de naar CSW vertrekkende aanvalsleider die zich liet gelden. Hij passeerde op snelheid twee verdedigers, kapte de derde uit en haalde vervolgens snoeihard uit, maar wederom was het de Zwanenburg-doelman die prima redding bracht. De bezoekers deden twee minuten voor de thee voor de eerste keer van zich spreken, maar Bjorn van der Laan redde schitterend op een inzet van dichtbij.

Tegen de wind in was het Sportief dat in het tweede bedrijf nog steeds het betere van het spel had en al na twee minuten de score uitbreidde. De sterk spelende Molenaar vond vanaf de linkerkant Daan Koot, die had kans om uit te halen maar hij zag in zijn ooghoek Roy Baltus opduiken. Laatstgenoemde pegelde het leer vervolgens vanaf rand zestien in de kruising, 3-0. Vijf minuten later leek het duel definitief beslist. Molenaar schatte een lange bal prima in, had een vrije doortocht maar was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed aan de meegelopen Justin Verkerk die de bal in het lege doel schoof.

“Zwanenburg startte na rust met wind mee verrassend genoeg heel afwachtend”

Daan Koot zag zijn ploeg met wind tegen uitlopen naar een 4-0 tussenstand

Sportief had de wedstrijd onder controle en er leek geen vuiltje aan de lucht. Rond de zeventigste minuut deed Zwanenburg vanuit een prachtig genomen vrije trap wat terug en nog geen zeven minuten later betekende een scrimmage dat het nog even billenknijpen ging worden. De ploeg van Cock Wens kreeg nog wel mogelijkheden op de 5-2, maar de scherpte ontbrak. Een fout achterin betekende zelfs nog de 4-3 en met nog vijf minuten op de klok was het weer even alle hens aan dek. Lang duurde dit gelukkig niet voor alles wat groen-wit is, want de eerste aanval na de aftrap werd schitterend afgerond door gool-old Van Leeuwen waardoor de drie punten in Woerdense Verlaat bleven.

Daan Koot was na afloop tevreden en wist dat gezien de weersomstandigheden de tweede helft lastig zou gaan worden. “Je weet dat de dat wanneer je de wind tegen krijgt het lastiger wordt, maar verrassend genoeg startte Zwanenburg heel afwachtend het eerste kwartier na rust. Hierdoor konden wij nog tweemaal scoren. Daarna maken we het onszelf wel nog onnodig moeilijk, maar is het nog mooier om te zien hoe groot de ontlading was na de bevrijdende treffer van Daniel.”