Kagia drukt TAVV nog dieper in de zorgen

Ter Aar | TAVV moest de thuiswedstrijd tegen Kagia zien te winnen om nog kans te behouden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het ging echter met 1-2 onderuit, waardoor het zich nu vrijwel zeker kan gaan opmaken voor een plaats in de derde klasse. 

In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Kagia kreeg de eerste grote kans om de score te openen, maar Sebas van der Voorn voorkwam deze openingstreffer. Daarna kreeg de thuisploeg zelf een aantal goede kansen. Eerst schoot Kevin van Wijk voorlangs, daarna deed Donny van der Neut hetzelfde en Yassine El Mariami zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden. Vlak voor rust kwamen uiteindelijk de bezoekers uit Lisserbroek aan de leiding: 0-1.

Na de rust nam TAVV direct het initiatief en zorgde Van der Neut voor de verdiende gelijkmaker. Vanaf dat moment leken de bezoekers weer wakker geschud en kreeg het een aantal goede mogelijkheden. Nog geen tien minuten na de 1-1 kon Rens Lamboo vanaf de penaltystip voor de 1-2 zorgen, nadat doelman Rodney Pater een overtreding had begaan. TAVV ging in het laatste half uur op jacht naar de gelijkmaker, toch waren de beste kansen vanuit de omschakeling voor Kagia. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer en dat betekent dat voor TAVV zo goed als zeker het doek is gevallen, zo beaamt ook Kevin van Wijk.

“We moeten reëel zijn en er nu maar voor zorgen dat we de beste van de onderste drie worden”

Kevin van Wijk over de aanstaande degradatie

“Je wilt het liever niet uitspreken, maar we moeten reëel zijn en er nu maar voor zorgen dat we de beste van de onderste drie worden. Over de wedstrijd zelf houd ik ook een dubbel gevoel over. Voetballend was het best goed van onze kant, maar het is zuur dat we weer niet gewonnen hebben. Een gelijkspel was in mijn ogen zeker verdiend geweest en misschien de drie punten ook wel. Het probleem is nog steeds dat we niet of nauwelijks aan scoren toekomen.”

Kagia-trainer en de in Nieuwveen opgegroeide Hein Leliveld denkt dat zijn team de meest gelukkige was. “In de eerste helft hadden wij het grootste gedeelte het overwicht, maar kreeg TAVV de beste kansen vanuit de omschakeling. Op een mooi psychologisch moment sloegen wij echter net voor rust toe. Na de rust had TAVV het overwicht, kwamen ze verdiend op 1-1, maar daarna wisten wij ons wel te herstellen. Ik denk dat de gelukkigste heeft gewonnen. De drie punten zijn veel waard in deze competitie, dus deze schrijven we maar snel bij en dan gaan we nu door naar de laatste zeven finales.”

Aankomend weekend komt TAVV niet in actie, de wedstrijd tegen RVC’33 – dat ook pas veertien punten heeft vergaard – wordt namelijk al aanstaande donderdag afgewerkt. Ondanks de deceptie kijkt Van Wijk positief naar deze wedstrijd uit. “We hebben nog wat recht te zetten tegen hun, dus we zullen gewoon vol ervoor moeten gaan.”

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Bjorn Valentijn (Kevin van Broekhoven), Roel Vogel (Yoeri Bakker), Yannick Otto ©, Chiel Konings; Kevin van Wijk (Ahmed Sharief), Stan van Smoorenburg (Youri Looyestijn), Yassine El Mariami; Donny van der Neut, Eric van der Hout

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto Leiden Amateurvoetbal

Na harde nederlaag bij SJZ volgt ‘Swarte’ bladzijde NSV’46: trainer en club uit elkaar…

Sportief maakt het zichzelf moeilijk, maar wint verdiend van Zwanenburg