RODA’23 maatje te groot voor Altior

Bovenkerk | Altior heeft de goede lijn van de afgelopen weken tegen RODA’23 geen vervolg kunnen geven. Sterker nog, het liep tegen de nummer vier van de ranglijst tegen een vrij kansloze 5-1 nederlaag aan.

Altior startte voortvarend aan het duel want al in de tweede minuut nam het de leiding. Tim Heikoop nam het Bovenkerkse doel onder vuur maar zijn inzet werd door de doelman gekeerd. Deze kon echter niet voorkomen dat hij een rebound weggaf waar Eray Bozkurt, via het been van een verdediger, dankbaar gebruik van maakte.
Binnen tien minuten dacht de thuisploeg de schade gerepareerd te hebben, maar een schijnbaar doelpunt uit een mooie kopbal werd afgekeurd wegens buitenspel. De groenhemden bleven de bovenliggende partij en Altior moest alle zeilen defensief bijzetten om niet overlopen te worden. De snelle en behendige vleugelspitsen zorgden voor veel gevaar, maar steeds stond er een been in de weg of was keeper Jeroen Sassen in staat een doelpunt te voorkomen.

Negen minuten voor rust viel de gelijkmaker alsnog. Balverlies op het middenveld leidde de aanval in en vleugelspits Abdellah Attaij, die middels een mooie schijnbeweging Stan Jansen op het verkeerde been zette en vervolgens diagonaal in de verre hoek doel trof: 1-1.

“Dit RODA was gewoon een maatje te groot”

Eray Bozkurt sprak over een moeilijke middag

Na rust was het enkel RODA dat de klok sloeg. Binnen vijf minuten namen zij dan ook de leiding. Een prachtige diepe pass werd prima meegenomen, doelman Jeroen Sassen werd met een schijnbeweging gepasseerd en zag vervolgens hoe de bal in het doel verdween. Altior probeerde wel wat terug te doen maar de kansen waren voor de mannen uit Bovenkerk. In de achtenzestigste minuut werd de score verder uitgebreid toen een afgeslagen voorzet voor de voeten viel van een verdediger die vanaf tien meter de bal hard binnenschoot, 3-1.
Roda’23 ging steeds makkelijker spelen en Altior liep achter de feiten aan. Trainer Arjan van der Laan probeerde met verse invalkrachten het tij nog te keren, maar tevergeefs. De thuisploeg wist namelijk wel raad met de geboden ruimtes die er ontstonden en liepen in de slotfase dan ook nog uit 5-1.

Doelpuntenmaker Eray Bozkurt sprak over een ‘moeilijke middag’: “Dit RODA was gewoon een maatje te groot. We komen wel op voorsprong maar na de goal hadden we niks te vertellen en mochten we blij zijn dat Jeroen ons met wat goeie reddingen op de been hield en dat er een doelpunt werd afgekeurd. Hierdoor gingen we nog met een gelijke stand rusten. Vlak na rust maken ze dan alsnog 2-1 en lopen ze verder weg tot 5-1. Al met al een moeilijke middag tegen een goede tegenstander.”

De komende wedstrijden zal duidelijk worden of Altior rechtstreekse degradatie kan voorkomen en een plek bij de promotie/degradatie-kandidaten kan bereiken.