Altior geeft in eerste helft niet thuis en laat hierdoor dure punten liggen

Langeraar | Zonder de voor twee wedstrijden geschorste aanvoerder Tom van der Weijden en de geblesseerde Tim Heikoop moest Altior het thuis opnemen tegen het hooggeplaatste BSC ’68. Uit werd er een punt gepakt tegen de toen nog ongeslagen koploper. In Langeraar speelde en een helft lang angstig en inspiratieloos, waarschijnlijk een direct gevolg van het missen van de twee eerdergenoemde. Dat dit totaal niet nodig was bleek wel in de tweede helft maar toen was het kwaad al geschied zo bleek later…

Het waren de bezoekers uit Benthuizen die in het eerste bedrijf duidelijk de overhand hadden en gewoonweg ook feller waren dan de thuisploeg. De ploeg van Arjan van der Laan speelde mat en zonder zelfvertrouwen. Toch was de eerste grote kans voor Altior. Rick Keijzer had de 1-0 op zijn schoen maar doelman Levi Tuijt wist zijn inzet ternauwernood te keren. Daarna was het BSC ’68 dat de klok sloeg en binnen een half uur namen zij afstand. Twee mooie en snelle aanvallen in de vier- en zevenentwintigste minuut zorgden ervoor dat de bezoekers een comfortabele 0-2 voorsprong innamen. Voor rust claimden de groen-witten ook nog ene strafschop maar een handsbal op de doellijn werd over het hoofd gezien door arbiter Herwin van der Maat.

In de rust was Van der Laan begrijpelijkerwijs allesbehalve content met het optreden van zijn ploeg en heeft hen ongetwijfeld flink toegesproken, want na de thee speelde zijn ploeg met veel durf en energie. BSC ’68 noteerde de eerste twee doelpogingen maar Van Tol wist deze beide onschadelijk te maken. Verder was Altior de gehele tweede helft de bovenliggende partij en eens te meer werd duidelijk dat men het de eerste helft flink had laten liggen.

“Zo tam en gemakzuchtig mag ons niet gebeuren”

Arjan van der Laan was alles behalve tevreden met zijn ploeg

Zeker toen twintig minuten na rust Ed van der Weijden die bij afwezigheid van broer Tom de aanvoerdersband droeg, met een prachtige solo drie tegenstanders voorbijging en beheerst in de verre hoek de 1-2 tegen de touwen werkte. Niet veel later veerde de tribune andermaal op en leek Van der Weijden de gelijkmaker binnen te koppen zijn prachtige kopbal werd doelman Tuijt knap uit de bovenhoek getikt.
Altior bleef aandringen en de gelijkmaker bleef in de lucht hangen. In de slotfase was verdediger Stan Janssen dichtbij maar zijn kopbal eindigde op de paal. Het laatste wapenfeit betrof een schot van Bram Hartveld dat maar net voorlangs ging. Zo eindigde het duel in 1-2 in het voordeel van de Benthuizenaren die ongetwijfeld opgelucht waren toen het laatste fluitsignaal klonk. Altior kan deze nederlaag alleen zichzelf kwalijk nemen.

Na afloop was trainer Arjan van de Laan dan ook heel duidelijk. “Zo tam en gemakzuchtig voetballen als de eerste helft mag ons niet gebeuren. In de tweede helft was men wel fel en geconcentreerd maar toen was het al te laat.”