Sportief lijkt klaar voor seizoensstart

Woerdense Verlaat | Doorbekeren was door de vorige twee resultaten niet meer haalbaar, een uitgelezen kans voor trainer Cor Stoof om wat basiskrachten te sparen en andere jongens vanaf minuut één aan het werk te zien. Zo zat aanvoerder Tosca Wens naast zijn trainer en zagen zij neef Mark Wens na ruim een jaar – waarin hij kampte met verschillend blessureleed – zijn rentree maken.

Tegenstander DVC stond na twee bekerduels net als de gastheren ook nog met lege handen dus kansen op een eerste overwinning waren voor beide teams aanwezig. Maar het was de thuisploeg dat van meet af aan liet zien hier het meeste aanspraak op te willen maken. Al na vijf minuten was het Justin Verkerk die de score wist te openen na een mooie steekpass van Florian Nieuwkoop. Dit bleek de manier hoe Sportief de Delftenaren kon verslaan, want de snelheid van de tegenstander achterin was bedenkelijk te noemen, de spelopvatting met veel ruimte in de rug was op z’n zachts gezegd naïef. De snelle aanvallers van Sportief zouden een leuke middag tegemoet gaan…

Echter kwam DVC terug in de wedstrijd toen de verdediging van Sportief niet adequaat reageerde op een ingebrachte vrije trap, die vervolgens kon worden binnengeknikt. De groen-witte formatie stelde zette aan en nog voor rust had het een ruime marge van twee goals te pakken, door doelpunten van Sven van Oudenallen en de slechts vijftienjarige Quinten Langelaan.

De tweede helft eiste Kris Baken alle aandacht op door een heuse hattrick aan te tekenen en daarmee de einduitslag op 6-1 te bepalen. Op dit hoogtepunt na, was het een wat teleurstellend tweede bedrijf daar waar er kansen waren om de tegenstander uit Delft op een nederlaag met dubbele cijfers te trakteren…

Maar de mannen van Stoof lijken klaar voor de competitie die komend weekend van start zal gaan met een thuiswedstrijd. Op het eigen Govert van Tilburg complex ontvangt men Rohda’76, de ploeg van Arjen Linstra.