Nicolaas Boys op doelsaldo uitgeschakeld in bekertoernooi

Nieuwveen | Met zeven punten uit drie wedstrijden kan Nicolaas Boys terugkijken op een uitstekend bekertoernooi. Desondanks plaatst Steeds Hooger zich voor de volgende ronde, de ploeg van Mo Bougrine kwam door een 1-0 overwinning op competitiegenoot WVC een doelpunt tekort om poulewinnaar te worden.

De zwart-groene brigade begon beter aan de wedstrijd dan de bezoekers uit Oude Wetering. Na een kwartier spelen werd dit overwicht beloond met de openingstreffer. Uit een voorzet van Jim Janmaat kopte Fitz MacLean geweldig binnen: 1-0. Vlak voor rust kreeg Finn Janmaat een grote kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot vanaf een meter of acht werd in de korte hoek keurig gepakt door de WVC-goalie.

Na de rust hield Nicolaas Boys de controle, maar WVC nam langzamerhand wel het initiatief over. In het laatste kwartier gingen ze nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker door één-op-één te spelen en de lange bal te hanteren. Toch bleef de Nieuwveense formatie overeind en waren de drie punten binnen.

Over twee weken spelen beide ploegen ook tegen elkaar, dan voor de competitie in Oude Wetering. Nicolaas Boys begint volgende week met een thuiswedstrijd tegen SEP uit Delft.

Michael van Nijnatten; Rik Verkerk, Joël Verlaan (75. Rocco Uyttewaal), Matthijs Egberts, Ravi Pijper (80. Rob de Boer); Jim Janmaat, Peter Burgmeijer ©, Joost Verkerk (65. Joey van den Haak), Finn Janmaat; Sjef de Groot, Fitz MacLean

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)