Sportief laat zege in slotminuut glippen tegen Zevenhoven

Woerdense Verlaat | Met een 2-1 voorsprong begon Sportief aan het tweede bedrijf tegen Zevenhoven. Sportief wist wat het te doen stond, net als in de eerste helft van vorige week de linies gesloten houden en gokken op een uitval via de razendsnelle voorhoedespelers. Zevenhoven moest daarentegen op jacht naar minimaal twee doelpunten, want voor een gelijkspel kwam men niet naar het Woerdense Verlaat.

Ten opzichte van een week geleden ontbraken bij beide ploegen een aantal spelers. Sportief hanteerde echter dezelfde speelstijl als zeven dagen terug en begon in een veredelde 4-5-1 formatie. Zevenhoven speelde in het welbekende 4-3-3 systeem, ditmaal alleen met de punt naar voren op het middenveld. De intenties waren vanaf het begin af aan duidelijk, toch kon Chris Baken de wedstrijd na twee minuten al beslissen voor de thuisploeg. Oog-in-oog met Connor van Heertum strandde de Sportief buitenspeler echter op de doelman. Zevenhoven leek wakker geschud en kreeg direct twee behoorlijke kansen via Erik de Boer en Danilo Boon.

Al in de zesde minuut besloot Snatersen om van tactiek te veranderen. De lange centrumverdediger Sjoerd Zuijdervliet werd naar voren gestuurd, aangezien Zevenhoven achterin een aantal mensen over had, hierdoor speelde Zevenhoven het restant van de wedstrijd in een ultra aanvallend 3-3-4 systeem, zeker doordat Nick Mooren en Danilo Boon – beide aanvallend ingesteld – daarachter ook nog op het middenveld stonden. Zevenhoven creëerde direct een aantal gevaarlijke corners, een pegel van afstand van Marco Pellegrom werd gekeerd door Collin Griffioen en een inzet van De Boer ging rakelings over. De 2-2 kon dan ook niet uitblijven.

‘We moeten hem zelf eruit trekken…’

Raymond Wens | Middenvelder Sportief

Twintig minuten voor tijd liet Sportief eindelijk weer eens van zich horen via een vrije trap van Stijn Molenaar, de spits schoot echter net naast. Twee minuten later leek aanvoerder Zuijdervliet – speciaal voor deze wedstrijd eerder teruggekomen vanuit Düsseldorf – voor de gelijkmaker te zorgen, zijn snoeiharde kopbal ging echter op de lat.

Langzamerhand begon Sportief te geloven dat men stand ging houden en begonnen de koppies aan Zevenhoven kant te hangen. Met nog een paar minuten op de klok kreeg Sportief twee levensgrote kansen om de wedstrijd te beslissen. Eerst haalde Jop Vianen een inzet van Molenaar op miraculeuze wijze van de doellijn, niet veel later werd gestuntel van diezelfde Vianen niet afgestraft en was Lars Jansen de redder in nood. Net toen iedereen bij Zevenhoven zich neer leek te leggen bij een nederlaag werd de bal nog één keer voorgeslingerd. De uitblinkende Tosca Wens kopte half weg, Danilo Boon zette zijn hoofd tegen de bal en deze rolde langzaam langs ‘sta-in-de-weg’ Griffioen in de rechterhoek: 2-2. Direct na de aftrap floot scheidsrechter Van der Velden voor de laatste keer en moesten beide ploegen het doen met een puntendeling.

Sportief middenvelder Raymond Wens – vorig seizoen nog actief bij Zevenhoven – was uiteraard teleurgesteld dat zijn ploeg de tweede seizoenszege van het seizoen in de slotminuut uit handen gaf. ‘We moeten hem zelf eruit trekken en dan is het extra zuur dat hij in de laatste minuut aan de andere kant valt. Daarvoor laten we het na om de wedstrijd te beslissen’. Zevenhoven trainer Chris Snatersen was uiteindelijk blij met een punt. ‘We kwamen natuurlijk voor meer, maar uiteindelijk moeten we hier tevreden mee zijn’.