Nieuwkoop pakt alsnog de volle buit in resterende minuten

Nieuwkoop | Begin november kwam er na zesentachtig minuten een einde aan de wedstrijd tegen Lugdunum. De bezoekers konden zich niet gedragen nadat het een tweede rode kaart en een strafschop tegen moest incasseren. Deze zaterdag werd de wedstrijd hervat vanaf het moment van de aanleiding van de strafschop. Zodoende had Nieuwkoop negen officiële minuten om de 0-1 achterstand teniet te doen. Hierin slaagde de ploeg van Michel Strating – die zelf wegens een al geplande vakantie verstek moest laten gaan – wonderwel.

De wedstrijd begon zaterdag vanaf de strafschopstip en moest de thuisploeg het opnemen tegen een negental Leidenaren. In aanloop naar de wedstrijd werden enkele scenario’s uitgestippeld door Nieuwkoop en het plan was duidelijk: In negen minuten tijd moest de wedstrijd worden gekanteld. Nieuwkoop deed dat gesteund door behoorlijk wat publiek en een speciale spits: Roland Kooijman, tegenwoordig spelend in een lager elftal. Hij moest als Nieuwkoops topscorer aller tijden proberen de oranjehemden de punten te bezorgen. Als in een jongensboek kroonde de veteraan zich tot held van het weekend door als vanouds op de goede plaats te staan…

Dennis Boer was degene die de taak had meegekregen om het startsein te geven voor een heuze ‘remontada’. Hij melde zich voor de strafschop en liet het net direct bollen. Nieuwkoop ging direct op zoek naar de winnende maar ook Lugdunum kwam voor de volle buit wat zorgde voor een open restant van de verhitte wedstrijd begin november.

Het was hierdoor ook zeer slordig wat te begrijpen is als je tegen de klok speelt. De meeste ballen werden er hoog ingebracht in de hoop dat ‘ie een keer goed zou vallen. En dat gebeurde ook. Boer gaf de bal mee op de opkomende linkerverdediger Sem Meertens die het leer voor de goal slingerde. Het speeltuig belandde voor de voeten van Kooijman die middels een puntertje de keeper kansloos liet en Sportpark de Dulen deed ontploffen.

‘Bizar. Dat die kans er nog in gaat is gewoon bizar.’

Michel Zuijdervliet | assistent-trainer sv Nieuwkoop

Michel Zuijdervliet, die de honeurs op de bank als vervanger van Strating waarnam, stond drie kwartier na het einde nog stijf van de adrenaline. ‘Bizar. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Je weet dat je sowieso een of twee kansen gaat krijgen. Dat die kans er dan ook nog in gaat is gewoon bizar.’ Na afloop werd de overwinning gevierd in de kleedkamer en Strating werd via Facetime vanaf zijn vakantieadres met een grote lach betrokken bij het feestje.

Nieuwkoop stijgt door deze overwinning naar de vierde plaats in de stand en staat nu gelijk in punten met nummer de Leidse opponent van vanmiddag. Daarnaast zijn de oranjehemden al vijf wedstrijden ongeslagen.