Sporting Leiden – TAVV afgelast

Leiden | Vorige week kregen wij als redactie van 0172SPORT te horen dat de wedstrijd tussen Sporting Leiden en TAVV afgelast was, en ook Voetbal.nl bevestigde dit bericht. In de loop van de week bleek dat wij niet helemaal goed waren geïnformeerd, want er waren namelijk al vierendertig minuten afgewerkt aan Sportpark Morsch te Leiden. 

In die vierendertig minuten hadden overigens weinig wapenfeiten plaatsgevonden – behalve een schot van Jeffrey Pieterse op de paal – en het stond dan ook nog 0-0. Een knollentuin en een flinke waterhoos zorgde ervoor dat het niet echt op voetbal leek. Tijdens de wedstrijd zorgde een nieuwe hoosbui ervoor dat scheidsrechter Bosschieter genoodzaakt was om de wedstrijd te staken.

Vandaag zouden de resterende zesenvijftig minuten op het programma staan. Echter heeft Sporting Leiden er nu maar voor gekozen om de wedstrijd vooraf af te lassen, waardoor voor beide ploegen de winterstop aangebroken is.

TAVV gaat als trotse koploper de winterstop in en kent in Aarlanderveen nog één naaste belager. Voor Aarlanderveen staat – mits het veld goedgekeurd wordt – vandaag echter nog een lastige thuiswedstrijd tegen Alphia op het programma, dus wellicht kan de winterstop nog mooier worden voor de Ter Aarders bij een eventuele misstap van Aarlanderveen.

Hoogstwaarschijnlijk zal de wedstrijd Sporting Leiden – TAVV nu op zaterdag 18 januari uitgespeeld worden.

Archieffoto Kees Verhaar

Voorbeschouwing HMSH – Altior

Sportief laat zege in slotminuut glippen tegen Zevenhoven