Sportief laat gemakzuchtig Zevenhoven schrikken maar profiteert niet

Woerdense Verlaat | Er was amper een kwartier gespeeld in Woerdense Verlaat toen Sportief al tegen een onoverkomelijke 0-3 achterstand leek aan te kijken. Toch knokte de ploeg van Cor Stoof zich knap terug tot 2-3, maar moest uiteindelijk toch de punten laten aan de ploeg van trainer Chris Snatersen die met deze overwinning nog uitzicht houdt op de nacompetitie.

Al na drie minuten was het raak voor de bezoekers, Falco de Lange soleerde langs drie man en rondde vervolgens knap af met links. Nog geen vier minuten later bracht Robert Mooren zijn ploeg al op een 2-0 voorsprong. Een diepe pass van Lars Jansen over de laatste linie werd door Mooren opgepikt, de middenvelder sneed naar binnen en scoorde vervolgens in de korte hoek. De Zevenhovense storm bleef aan en er was in deze periode geen houden aan voor Sportief dat ook moest toezien hoe de 0-3 binnen twintig minuten op het bord stond. Dit keer was het Lennart van Zon die een pass van Tobias van der Voorn knap wist af te ronden. Het tot dan toe sterk spelende Zevenhoven nam daarna wat gas terug, dacht dat de wedstrijd wel gespeeld was en gaf Sportief steeds meer tijd en ruimte. De thuisploeg maakte gretig gebruik van de Zevenhovense gemakzucht en wist vlak voor rust iets terug te doen via Sven van Oudenallen. De ploegen konden zodoende gaan rusten met een 1-3 tussenstand.

‘In de rust hadden we duidelijk afgesproken niet je man te laten lopen, maar dat gebeurde in de tweede helft dus wel en werd het bijna nog 3-3’

Robert Mooren | Middenvelder Zevenhoven

Ook in de tweede helft bleven de Zevenhovenaren gemakzuchtig en leek het niet meer op de ploeg die in de eerste twintig minuten uitstekend voetbal liet zien. Sven van Oudenallen bleef wel bij de les en scoorde knap zijn tweede goal van de middag en liet alle alarmbellen afgaan bij de bezoekers. Die waren alleen niet meer in staat de knop om te zetten en zo leek de gelijkmaker eerder in de lucht te hangen dan de verlossende 2-4. Toch trokken de geelhemden uiteindelijk aan het langste eind, zij het met hulp van arbiter Fokker die wel erg makkelijk naar de stip wees toen Lennart van Zon handig naar de grond ging. Marco Pellegrom pakte het cadeautje uit en besliste de wedstrijd met een goed genomen penalty.

Sportief speler Jorg van der Laan was na afloop duidelijk in zijn commentaar. ‘Na het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat we nog terug konden komen in de wedstrijd. We hoopte nog op een slotoffensief, maar een schwalbe deed ons de das om. Zonde dat Nick Stark ziek was, nu werd het echt een puzzel om er 14 op het wedstrijdformulier te krijgen, zelfs de 15-jarige Mees de Bodt hebben we aan de lijst moeten toevoegen.’

Zevenhoven kan zich door deze overwinning nog kronen tot periodekampioen. Het moet dan zaterdag zelf winnen van Siveo ’60. Daarnaast zou Nicolaas Boys dan niet mogen verliezen van Rohda ’76. Het toetje zou vervolgens inhouden dat men 7 juni al de eerste tegenstander gaat bezoeken, bij winst volgt een volgende knock-out wedstrijd op zaterdag 11 juni tegen in ieder geval een tegenstander uit de derde klasse. Op dinsdag 14 en zaterdag 18 juni zouden er dan nog twee derdeklassers verslagen moeten worden om vervolgens te kunnen promoveren naar de derde klasse. Robert Mooren had zo zijn twijfels over de haalbaarheid hiervan. ‘Nou, ik zie ons met de smalle groep die wij hebben niet even vier wedstrijden winnen in de nacompetitie. Maar laten we eerst zaterdag maar eens afkijken, daarna zien we wel.’