Van der Hout trekt topscorerstitel naar zich toe bij winnend TAVV

Ter Aar | Met nog één competitiewedstrijd te gaan lijkt TAVV klaar voor de nacompetitie. VVSB werd op eigen veld overtuigend aan de kant gezet: 4-1. De grote man aan Ter Aarse zijde was Eric van der Hout, die met vier treffers uitstekende zaken deed in de strijd om de Intersport Twinsport Topscorers Trofee.

Nadat Robin van Koerst de eerste kans om zeep had geholpen was het Eric van der Hout die de score opende na goed voorbereidend werk van Randy Verwoerd. De bezoekers uit Noordwijkerhout kwamen vervolgens nog voor de rust vanaf de penaltystip, na een onhandige overtreding, langszij: 1-1.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van VVSB-doelman Lex van Rooijen en kwamen de gasten nauwelijks meer de middellijn over. Van der Hout zorgde met een hattrick voor zijn 16e, 17e en 18e doelpunt van het seizoen. Door deze vier treffers is hij Marco Pellegrom en Stijn Molenaar, die vrijwel het gehele seizoen de topscorers zijn geweest, gepasseerd in de strijd om de topscorerstitel.

‘Na de rust hebben ze geen kans meer gehad en walsten we echt over ze heen’

Sebas van der Voorn | Verdediger TAVV

‘Super tof voor hem dat hij nu bovenaan staat in jullie klassement. Het waren ook erg mooie goals’, aldus Sebas van der Voorn, die verder blij was met het spel van zijn ploeg. ‘In de eerste helft hebben we ze al van het kastje naar de muur gespeeld, maar vergeten we de score uit te breiden. Wel schoten ze nog een keer op de lat. Na de rust hebben ze geen kans meer gehad en walsten we echt over ze heen.’

In de laatste wedstrijd van het seizoen gaat TAVV op bezoek bij Be Fair, voor de ploeg van Dennis Tijssen is het de laatste generale in aanloop naar de nacompetitie. Overigens heeft het nog de mogelijkheid dat het een plek stijgt op de ranglijst, waardoor men zich ‘the best of the rest’ mag noemen.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Jesse Modderaar (75. Björn Valentijn), Sebas van der Voorn, Yannick Otto ©, Randy Verwoerd (70. Chiel Konings); Donny van der Neut, Jeffrey Pieterse, Nick Straver (75. Mike Keijzer), Yassine El Mariami (70. Dorus Boddeke); Robin van Koert (70. Lyndon de Bruijn), Eric van der Hout

Archieffoto Kees Verhaar

Bouwhuis viermaal trefzeker voor Aarlanderveen

Sportief laat gemakzuchtig Zevenhoven schrikken maar profiteert niet