0172SPORT, Nieuwkoop, CVC Reeuwijk

Prima Nieuwkoop verslaat slordig CVC Reeuwijk

Nieuwkoop | Eind februari maakte de aanstaande Nieuwkoop-trainer Boris van Es voor het eerst kennis met de oranjehemden toen zijn huidige ploeg, CVC Reeuwijk, de tegenstander was. Veel indruk maakte de mannen van Manfred van den Bosch niet op diens opvolger in het met 3-0 verloren duel. Deze keer waren de verhoudingen geheel anders en lieten de Nieuwkopers zichzelf op de juiste manier zien.

Nieuwkoop, dat het wegens vakantie zonder coach Van den Bosch moest doen, kwam fel uit de startblokken. CVC Reeuwijk kreeg tegenstand die het misschien niet had verwacht van een ploeg waarvan het seizoen al enkele weken uitgespeeld is. Het leverde al na acht minuten de openingstreffer op. Na een mooie aanval was het Dave Verhage die de bal goed breed legde op Boy Vork, die de bal vanuit de rechterkant van het strafschopgebied binnenschoof.

CVC zette in die fase daarna wel wat meer aan, maar de verdediging van Nieuwkoop kwam in het eerste half uur geen moment in de problemen. Dus was er tijd en ruimte om aan de andere kant te zoeken naar een volgende treffer. Chiel Groenewoud kreeg de bal mee de diepte in na een goede steekbal en kon de uitkomende keeper verslaan, 2-0.

Na rust was er meer druk van de bezoekers, dat gehaast oogde. Wel konden zij nu iets meer gevaar stichten, maar in de afronding was men te slordig. Na bijna zeventig minuten kwam Vork, nadat er goed voordeel werd gegeven door de scheidsrechter, in positie om de derde – en zijn tweede – van de middag te maken. Die kans liet hij niet liggen en zette zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong.

‘Twee goals is altijd lekker natuurlijk!’

Boy Vork gaf zijn visitekaartje af aan Boris van Es

Reeuwijk bleef zoeken en schoot een kwartier voor tijd uit een vrije trap op de lat. De eretreffer kwam er uiteindelijk toch, toen van dichtbij werd binnengekopt. 3-1. Wat ook meteen de eindstand betekende.

Boy Vork, de man van twee doelpunten was meer dan tevreden: ‘We begonnen erg goed vandaag en legde er veel energie in. Dit leidde tot een paar goede kansen en we komen naar mijn idee dan ook verdiend op voorsprong. In de tweede helft hadden we het wat lastiger, maar maken we het met de derde af. Uiteindelijk een verdiende overwinning.’
Op de vraag of hij tevreden was met het afgegeven visitekaartje aan zijn aanstaande coach en de kans ook onder Van Es verzekerd te zijn van een basisplaats antwoordde hij als volgt: ‘Haha twee goals is altijd lekker natuurlijk! Maar het is maar goed dat VVSB ook verloor want nu is Reeuwijk zo goed als zeker is van nacompetitie. Bijna deed deze overwinning ze de das om, dan was een basisplaats niet zeker geweest haha! Nee zonder dollen, we hebben een grote groep en komen veel jonge jongens bij komend seizoen. Het is altijd weer afwachten en je best doen, maar van wat concurrentie wordt je niet slechter natuurlijk…’