0172SPORT, Sportief-Bolnes

Sportief houdt net geen stand tegen koploper Bolnes

Woerdense Verlaat | In Woerdense Verlaat blijkt niet drie maar vier keer scheepsrecht. De vierde maal dat de KNVB dit affiche inplande ging het dan eindelijk door en ontving Sportief op het eigen Govert van Tilburg Sportpark Bolnes. De Ridderkerkers traden als koploper aan tegen de ploeg van Jan Wouters die veroordeeld lijkt tot een nietszeggende rol in de middenmoot. Qua spelbeeld was dit ook precies de verhouding, de bezoekers waren veruit de betere maar moesten uiteindelijk tot het gaatje gaan om de hardwerkende thuisploeg op de knieën te krijgen…

Bolnes begon voortvarend aan het duel en dwongen de groen-witten direct achteruit. Na enkele speldenprikjes was het in de zesde minuut raak toen een kopbal over de kansloze Bjorn van der Laan in het doel verdween. “Hier ging overduidelijk een overtreding op mij aan vooraf van de spits dat de scheidsrechter ontging. Hij liep vervolgens door en kopte binnen. Na deze vroege goal greep de trainer direct in en wisselden onze back van kant waardoor we direct meer grip kregen en de storm wat ging liggen”, aldus verdediger Jorg van der Laan.

Bolnes bleef de betere ploeg, voetbalde makkelijk maar de thuisploeg gaf niet veel weg. Toen tien minuten voor rust Joel Verkerk in de counter onreglementair binnen de zestien werd gestuit kreeg Sportief de kans om de stand weer gelijk te trekken. Topscorer Daan Koot ging achter de bal staan en faalde niet, 1-1. Tot aan de rust veranderde er aan deze tussenstand niks meer. Wel kregen de bezoekers vlak voor de thee nog een grote kans maar deze werd knap door doelman Van der Laan gekeerd.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Bolnes dat aandrong, Sportief dat loerde op een snelle counter. Na vijfenzestig minuten betekende een frommeldoelpunt een hernieuwde voorsprong voor de blauw-witten opponent, maar deze voorsprong was van korte duur. Op het moment dat Bolnes leek door te drukken zette Koot met zijn veertiende treffer van het seizoen de gelijkmaker op het bord. Van een meter of twintig haalde hij middels een streep doeltreffend uit.

“Wij zijn een ploeg die van iedereen kan winnen, maar vooral ook van iedereen kan verliezen.”

Daan Koot | Topscorer Sportief

De laatste twintig minuten kon de ploeg van trainer Wouters alleen maar tegenhouden hopend op het verlossende eindsignaal dat helaas net te lang op zich liet wachten. In de negentigste minuut sloegen de bezoekers alsnog toe en stond Sportief dus met lege handen. “Het was vandaag weer voornamelijk tegenhouden. En hier leken we in te slagen maar dan is het heel zuur dat-ie in de laatste minuut dan alsnog valt. Misschien gezien het spelbeeld niet onterecht, maar wel heel zuur”, keek doelpuntenmaker Daan Koot terug op het duel. “Het is een beetje zo: wij zijn een ploeg die van iedereen kan winnen, maar vooral ook van iedereen kan verliezen.”