Voorbeschouwing zaterdag 24 februari (Speelronde 15)

Van de redactie | Twee weken stonden de competities stil voor de meeste ploegen. Alleen Zevenhoven en Altior kruisten de degens in het eerste weekend, een derby waar in het Langeraarse kamp met genoegen op teruggekeken wordt waarschijnlijk. Sportief speelde afgelopen weekend en verloor thuis in de dying seconds nipt van koploper Bolnes. De twee uitslagen brachten weinig verschil aan in de top van onze poule. Jorrit van Doorn blijft lijstaanvoerder gevolgd door Marco Pellegrom en Theo Leliveld. Dit weekend komt iedereen weer in actie en treden er hopelijk weer wat verschuivingen op. Wij hebben er in ieder geval weer zin in, succes allemaal!

Nieuwkoop – HVV
In Den Haag wist Nieuwkoop eerder dit seizoen in de blessuretijd met 1-2 te winnen van de tienvoudig kampioen van Nederland. De oranjehemden begonnen het seizoen voortvarend met drie zeges maar hierna kwam de klad erin en sindsdien wist men nog maar tweemaal te winnen waardoor de gevaarlijke streep inmiddels steeds dichterbij komt. Nieuwkoop zal moeten gaan winnen om hiervan weg te blijven en de druk bij zichzelf niet onnodig op te voeren. Hoe anders is het bij HVV. Zij verloren in de eerste drie speelronden tweemaal en zijn sindsdien al twaalf wedstrijden ongeslagen met een derde plaats op de ranglijst tot gevolg. Met slechts drie punten achterstand op koploper DONK zijn ze zelfs nog volop in de race voor het kampioenschap. Het zal een flinke dobber worden voor Nieuwkoop dus om de punten op de Dulen te houden. De meeste punten pakte de ploeg van Boris van Es echter voor eigen publiek, dit moet de burger moed geven. Wij laten echter de ranglijst de doorslag geven…
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-2

TAVV – Koudekerk
De wedstrijd tussen TAVV en koploper Koudekerk is deze week de ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’. Eerder dit seizoen moest Koudekerk zijn meerdere erkennen in de ploeg van Ludo Pistorius. Op eigen veld leed het één van de drie competitienederlagen (1-3). Natuurlijk hielp het toen niet mee dat Koudekerk al vroeg na rust met negen man op het veld stond na twee rode kaarten. Echter is dit seizoen wel vaker gebleken dat TAVV het vrijwel elk hoger aangeslagen tegenstander lastig maakt. Ook in de laatste wedstrijd voor de inhaalrondes bleek dit het geval toen Aarlanderveen met 2-3 werd verslagen. Maar ook Koudekerk is een ploeg in vorm. Het won alle drie zijn wedstrijden na de winterstop en ze mogen zich ook niet voor niets koploper noemen. Wij als redactie gokken echter op een stuntje en vullen een nipte zege voor de Ter Aarders in.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

ASC – Zevenhoven
Na de nederlagen tegen RVC ’33 en Altior lijkt voor Zevenhoven het seizoen erop te zitten, én dat met nog twaalf wedstrijden voor de boeg. Natuurlijk kan het op papier nog degradatie ontlopen, maar in alle eerlijkheid moet men constateren dat het in de afgelopen weken teveel kostbare punten heeft laten liggen en dat het gat met de veilige plaatsen weer groter is geworden. Toch treffen de Zevenhovenaren dit weekend een tegenstander die zich ook bevindt in de hoek waar de klappen vallen. Na de winterstop wist de Ajax Sportman Combinatie nog geen enkel punten te behalen en als we een blik op de 2e periode werpen weten ze alleen Lugdunum onder zich te houden. Hierdoor is de ploeg uit Oegstgeest van de top van de ranglijst afgegleden naar plaats negen. De nacompetitie voor degradatie is in elk geval dichterbij dan voor promotie en ze zijn er dan ook alles aan gelegen om tegen Zevenhoven drie punten te pakken. Wellicht kan de ploeg van Danny ter Hoeve daarvan dit weekend profiteren nu ze lekker vrijuit kunnen voetballen. Toch zetten wij ons geld in op een overwinning voor de thuisploeg.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Altior – Lugdunum
Als laatste dit weekend gaat de bal rollen in Langeraar. De ploeg van Arjan van der Laan ontvangt om 15.00 uur op het eigen complex Lugdunum, de ploeg waar eerder een 1-3 zege tegen werd geboekt. Altior draait nog geen al te best eerste seizoen sinds de overstap naar de zaterdag, maar tegen de Leidse opponent liggen er zeker kansen om een aantal plekjes te gaan klimmen. Lugdunum speelt geen rol van betekenis en wist tot op heden slechts tweemaal te winnen, met een voorlaatste plaats tot gevolg. Altior weet dus wat het te doen staat: winnen om afstand te nemen van de nacompetitieplaatsen. Het gat van nummer elf Altior naar het op de achtste plaats staande Zwammerdam betreft ook maar twee punten. Bij gunstige uitslagen op de andere velden én een overwinning op Lugdunum kan de ranglijst zomaar eens flink gaan verschuiven…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Sporting Leiden – NSV’46
De eerste wedstrijd voor de Noordenaren dit seizoen ontving het Sporting Leiden, de club uit de sleutelstand dat vorig seizoen nog in de derde klasse actief was. Destijds wist de ploeg van Dennis Tijssen in de slotfase de Leidenaren alsnog op de knieën te krijgen en werd het duel met 2-0 gewonnen. NSV’46 was de betere ploeg maar Sporting Leiden-doelman Sem Ouwerkerk hield zijn ploeg zeer lang op de been. Een half jaar later zien we dat NSV’46 nog altijd meedoet om voor een plek in de top-4 en dat de Leidse opponent afstevent op een tweede degradatie in twee jaar. Slechts tweemaal stonden zij aan de goede kant van de score en al tienmaal werd er verloren. De 46 tegendoelpunten die men al moest slikken impliceert dat Ouwerkerk niet altijd zijn niveau haalt zoals hij dat in Noorden deed… Hoe dan ook zal NSV’46 uiteraard e favoriet zijn en het spel moeten gaan maken. Hier had men nog wel eens moeite mee, maar men mag nu laten zien dat het hierin gegroeid is dit seizoen. Met het oog op de tweede periode is een overwinning daarnaast ook gewoon pure noodzaak. Wij hebben er vertrouwen in en voorspellen in ieder geval een zege voor de Noordenaren.
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-3

Nicolaas Boys – Woubrugge
Nicolaas Boys is 2024 uitstekend begonnen met zeven punten uit drie wedstrijden en dan treft het nu ook nog het laaggeklasseerde Woubrugge, een ploeg die momenteel op de gedeelde elfde plaats staat. Ook wist men dit jaar pas één puntje te pakken en dat was ook nog tegen hekkensluiter MMO. Op papier lijkt het dan ook een ‘makkie’ voor Nicolaas Boys te worden, maar juist op dat moment kan het wel eens gevaarlijk worden. Eerder dit seizoen was het ook kantjeboord toen Nicolaas Boys met slechts één doelpunt verschil won. Toch zal men in Nieuwveen ook nu weer tekenen voor een minimale zege, want daardoor blijft het in de race voor een periodetitel. Wij denken echter aan een iets grotere zege.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

Moordrecht – Sportief
De vorige ontmoeting was een waar spektakelstuk dat uiteindelijk eindigde in een 5-4 overwinning voor de groen-witten. Daan Koot was de grote man bij Sportief met vier doelpunten. Zoals het duel in september al deed vermoeden ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. De ploeg van Jan Wouters staat één trede hoger op de ranglijst doordat het één punt meer wist te verzamelen tot nu toe. Beide ploegen bevinden zich in niemandsland op de ranglijst. De winnaar drukt de ander hoogstwaarschijnlijk naar beneden en sluit zelf heel voorzichtig aan richting de top-5. Doelpuntrijk zal de ontmoeting vast weer worden. Sportief krijg gemiddeld 2,5 doelpunt per wedstrijd tegen dus moet er vaak zelf drie maken voor een resultaat. De lange winterstop van Moordrecht zorgt er in onze ogen voor dat Sportief beter in zijn ritme zit en daarom houden we het op een nipte zege voor de bezoekers.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-3

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de derde klasse A tussen TAVV en Koudekerk.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Jan van der Lubbe – Leiden Amateurvoetbal

0172SPORT, Sportief-Bolnes

Sportief houdt net geen stand tegen koploper Bolnes

Altior verlaat gevarenzone na late winst op Lugdunum