Sportief heeft op loodzwaar veld geen kind aan Rijnstreek

Woerdense Verlaat | Sportief heeft verzuimd een monsterscore neer te zetten tegen VV De Rijnstreek. De thuisploeg kreeg meer dan twee handen vol kansen, trof meermaals het aluminium en gaf daarnaast zelf maar één kans weg. De overwinning kwam dan ook nooit in gevaar en door de winst heeft Sportief goede zakengedaan wanneer we naar de ranglijst kijken.

Ondanks de herfstbuiten van de afgelopen weken werd er toch groen licht gegeven door de consul en mocht Sportief voor het eerst sinds drie weken weer aantreden. Het veld was zwaar en werd naarmate de wedstrijd vorderde alsmaar zwaarder daar het bijna het hele duel regende.

De mannen van Jan Wouters begonnen furieus aan de wedstrijd en al binnen drie minuten kon Tosca Wens een prima aangesneden vrije trap van Daan Koot via doelman Maurice van de Vis binnenkoppen. Twee minuten later leek Bob van den Haak de marge al te verdubbel maar zijn kopbal werd knap gekeerd. Na een kwartier spelen volgde er een ware kansenregen voor de thuisploeg. De eerste was voor Justin Verkerk, die zijn man omspeelde maar vervolgens recht in de handen van Van de Vis schoot. Enkele tellen later was het broer Joel die na een goede actie de bal op de lat zag belanden, waarna Daan koot het van een meter of veertig probeerde, maar deze poging eindigde op het dak ban het doel. Sven van Oudenallen zag zijn inzet daarna ook gekeerd worden door de prima keepende Van de Vis. Mede door hem duurde het duurde dan ook tot tien minuten voor rust eer dat Sportief de marge wist te verdubbelden. Nadat Florian Nieuwkoop eerst nog een afstandsschot op de paal zag belanden was het topscorer Koot die het ook van afstand probeerde. Hij mikte iets preciezer en zag zijn inzet in de bovenhoek belanden.

“We hebben verzuimd een monsterscore neer te zetten”

Sportief-verdediger Michael Vijfhuizen

De tweede helft begon rustig, Sportief had de controle en het lukte de bezoekers maar niet om van de eigen helft af te komen. Sportief kreeg nog legio kansen waarvan de grootste na bijna een uur spelen voor aanvoerder Wens was. Ondanks de vele mogelijkheden werd er niet gescoord en na miscommunicatie achterin was het Rijnstreek dat bij de eerste kans van de wedstrijd direct toesloeg. De vorig jaar nog in het groen-witte Sportief-tricot spelende Daniel van Leeuwen wist tegen zijn oude ploeg de spanning weer enigszins terug te brengen. Lang duurde deze spanning niet want twee mintuten later bepaalde Koot met zijn achtste doelpunt van het seizoen de marge op twee en de eindstand op 3-1.

Verdediger Micheal Vijfhuizen was tevreden maar vond dat zijn ploeg een veel grotere score had neer moeten zetten. “Uiteraard zijn we blij met de drie punten. Het veld was moeilijk bespeelbaar en loodzwaar vandaag, maar we speelden een prima pot. Als team stonden we denk ik goed op dat ene foutje na dan. Gezien alle kansen denk ik wel dat we verzuimd hebben om een monsterscore neer te zetten.”