Nieuwkoop weet dankzij late goal Sam van den Hoorn weer wat winnen is

Nieuwkoop | Na vier nederlagen op rij werd het wel weer eens tijd voor een driepunter voor SV Nieuwkoop. Tegen tegenstander Olympia, bepaald geen hoogvlieger in 2C, moest dit gebeuren. Na een gelijk opgaand duel in de stromende regen kreeg de ploeg van Boris van Es diep in blessuretijd de Goudse opponent alsnog over de knie.

Nieuwkoop trad aan zonder de geblesseerden Robin Voorend, Dave Verhage en Sam Vijfhuizen. Mede door de vele geblesseerde aanvallend ingestelde speler kreeg voetbalnomade Mitchell Pijpers de kans van Van Es zich te bewijzen in de punt van de aanval. In de stromende regen zag het aanwezige publiek – veelal lekker droog op de tribune – een moeizame eerste helft. Beide ploegen hadden moeite om tot grote kansen te komen. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. De bal werd over Boekestein heen gespeeld, maar draaide af naar de buitenkant, waardoor de inzet naast het doel ging.
Melvin van den Hooren kreeg de eerste goede kans voor de thuisploeg. Na goed druk zetten pikte hij een verkeerde terugspeelbal op, maar de linksbuiten punterde de bal langs de keeper en langs het doel. Na ruim een half uur moest Boekestein op een goed genomen vrije trap voor het eerst echt handelend optreden. De slotfase van de eerste helft was voor Nieuwkoop dat twee keer gevaarlijk kon worden vanuit een dood spelmoment. De eerste mogelijkheid was voor Sam van der Hoorn, die na een hoekschop de bal voorlangs schoot, de tweede was een vrije trap. Boy Vork schoot de bal hard in en zag de bal via een been binnenvallen waardoor de oranjehemden met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.

Ook in de tweede helft duurde het even voordat het op gang kwam en voordat de kansen kwamen. Olympia werd steeds gevaarlijker en was met een gekraakt schot een eerste maal dichtbij de gelijkmaker. Na een foute terugspeelbal raakten de bezoekers eerst de paal waarna Noë Esselink de rebound ook nog van de lijn haalde. Uiteindelijk wisten de bezoekers zichzelf alsnog te belonen. In de 77e minuut werd vanuit een hoekschop hard en hoog de 1-1 binnengeschoten.
De zwart-roden wilde doordrukken, maar lieten hierdoor ook ruimtes vallen. Van der Hoorn kreeg twee goede pogingen het duel in Nieuwkoops voordeel te beslissen, maar moest net zo vaak toezien hoe de bal er niet in wilde. Driemaal bleek scheepsrecht voor de jonge middenvelder, want in de vierde minuut van de blessuretijd stond hij op de goede plek om een voorzet van Van den Hooren binnen te werken. Hierdoor pakte zijn ploeg alsnog drie hele belangrijke punten.

Mitchel Pijpers die verrassend in de basis begon blikte terug op de wedstrijd. “Dit was een wedstrijd die beide kanten op kon vallen denk ik. Organisatorisch stond het aan beide kanten goed, waardoor je een wedstrijd te zien kreeg met weinig kansen. Uiteindelijk waren wij gelukkig de ploeg die aan het langste eind trokken vanmiddag.”

“Na een gesprek met de trainer en een aantal trainingen begon het weer te kriebelen”

De basisplaats van Mitchel Pijpers smaakt naar meer

De aanvaller die vorig seizoen nog in dienst was van NSV’46 zag zijn naam ook nog op het scoreformulier verschijnen én omgeroepen worden door de speaker, een foutje dat hij graag corrigeert. “Ja ik was verbaasd dat mijn naam werd omgeroepen en op het formulier stond. Niet ik maar een Olympia-verdediger toucheerde de bal nog en deed ‘m van richting veranderen. De goal is dus echt gewoon van Boy dat wil ik hierbij gelijk even rechtzetten.”

De in Langeraar woonachtige aanvaller kwam dit seizoen naar Nieuwkoop om in een vriendenteam te gaan voetballen maar vond zichzelf gister – na zijn invalbeurt vorige week – dus terug in de basis van het vlaggenschip, iets dat smaakt naar meer. “Het klopt dat ik naar Nieuwkoop ben overgestapt om lager te gaan voetballen, maar na een gesprek met de trainer en een aantal trainingen begon het toch weer te kriebelen. Dat ik nu het vertrouwen kreeg en in de basis mag starten is natuurlijk geweldig. Hij gaf aan tevreden te zijn en mijn doel is nu ook bij de groep te blijven.”

Nieuwkoop stijgt door de overwinning naar een gedeelde vijfde plaats.