Sterk Zevenhoven uiteindelijk strijdend ten onder tegen Koudekerk

Zevenhoven | Lang was Zevenhoven de sterkere ploeg, creëerde het voldoende kansen, maar door een gebrek aan scorend vermogen wist men het overwicht niet om te zetten in doelpunten. En zoals zo vaak in het voetbal vallen de goals dan aan de andere kant. Afgelopen zaterdag was het niet anders en zodoende ging Koudekerk er – tegen de verhouding in – met drie punten vandoor.

Trainer Danny ter Hoeve koos, na een aantal experimenten in zijn opstelling de afgelopen weken, weer voor zijn vertrouwde 3-5-2 systeem. En eerlijk is eerlijk, het past zijn ploeg het best. Bij de spelers voelt het systeem als vertrouwd en dat was duidelijk zichtbaar in de openingsfase waarin er maar één ploeg recht had op een doelpunt. Maar door gebrek aan stootkracht voorin bleef de openingsgoal uit . Zoals bekend is Robert Mooren lang uitgeschakeld en was aanvallende middenvelder Maurits Splinter ziek. Gareth Rowlands was ook nog niet van de partij en zodoende was het weer puzzelen voor de ‘Zevenhovense’ oefenmeester. Nick Vis werd voor de gelegenheid weer in de spits gemanoeuvreerd. Ook Robin Leliveld mocht op een basisplaats rekenen en samen met de inbreng van Stan Brouwer werd hiermee het middenveld gecompleteerd.

De thuisploeg opende dus sterk en de mooiste kans van de eerste helft was voor spits Nick Mooren die een onderschepte bal van de sterk spelende Stan Brouwer precies op maat kreeg aangespeeld. Mooren deed weinig fout, schoot de bal prima diagonaal in, maar de uitblinkende Roy Dorrepaal wist de bal toch nog uit zijn doel duiken. Hiervoor had de thuisploeg al wat kleine mogelijkheden gehad toen het vlak voor rust, bij de eerste de beste kans voor de bezoekers, het direct raak was. Ruben van den Berg wist een slim teruggelegde bal vanaf rand 16 met wat geluk, de bal veranderde onderweg van richting, in het vijandelijk doel te werken. Een fikse tik op de neus voor de moedig strijdende geelhemden die zodoende met een 0-1 ruststand, en kletsnat door de onophoudelijke regen, de kleedkamer mochten gaan opzoeken.

“Niemand kan ik ook maar iets kwalijk nemen. Iedereen wil en gaat ervoor, maar we komen op bepaalde plekken gewoon kwaliteit tekort.”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Aangezien de wedstrijd pas om 15.00 uur was gestart en het weer nog steeds donker, nat en guur was, werd de tweede helft wel in een erg sombere ambiance afgewerkt. Het veld hield zich wonder boven wonder prima staande en gezien de verassend grote publieke belangstelling bleef het voor spelers leuk om er in het restant van de wedstrijd nog iets van te maken. Zevenhoven probeerde dit, net zoals in de eerste helft, maar wist te weinig echt dreigend voor keeper Dorrepaal te verschijnen. Net na rust had Robin Leliveld een grote kans maar daarna was het wachten tot de 80e minuut toen een van richting veranderd schot op de Koudekerkse paal belandde. Illustrerend voor de situatie waarin Zevenhoven op dit moment zit, het geluk is op z’n zachtst gezegd niet aan hun zijde. Vlak voor het einde van de wedstrijd toen Nino van Eck onreglementair van de bal werd gelopen maar arbiter Laros hier geen overtreding in zag werd de wedstrijd definitief beslist. Youri Looyestijn mocht hierna alleen doorlopen op keeper Jordy Aartman en wist de klus, om de 0-2 op het scorebord te zetten, gemakkelijk te klaren.

Trainer Danny ter Hoeve was realistisch na afloop. “Wie kan ik nou iets kwalijk nemen, niemand toch? Iedereen gaat ervoor van begin tot eind, ze knokken, vechten, maar we komen vooral voorin kwaliteit tekort, dat is het verhaal. Ik ben best trots op hoe we hebben gespeeld, veel meer dan dit kunnen we nu eenmaal niet brengen.”

Volgende week mag de ploeg van Ter Hoeve het gaan proberen tegen BSC’68 waar vorig seizoen nog twee keer van werd gewonnen.