VEP, Sportief, 0172SPORT

Sportief hard onderuit op bezoek bij VEP

Woerden | Op Sportpark Cromwijck moest Sportief met een 1-0 achterstand beginnen aan het inhaalduel. In November was de wedstrijd na een zevental minuten gestaakt Toen doelman Nick Stark een rugblessure opliep en met de ambulance werd afgevoerd. Stark was inmiddels hersteld, maar een fijne middag werd het allerminst voor de sluitpost.

VEP wist totdat de KNVB op de pauzeknop drukte slechts eenmaal te winnen, Sportief deed het met twee winstpartijen iets beter. In ieder geval lag er een mooie kans een gat te slaan met de concurrent en verder afstand te nemen van de degradatieplekken.
Maar het was de thuisploeg dat dit gegeven het beste om wist te zetten in daden. Sportief startte slap en liet zich overrompelen door een sterk spelend VEP. Al na vijf minuten – de dertiende minuut van de wedstrijd dus – kwamen de Woerdense zebra’s op een 2-0 voorsprong. Sportief overleefde enkele hachelijke momenten waar de 3-0 in de maak leek en scoorde zelf niet veel later de aansluitingstreffer. Het was Kris Baken die vanuit een scrimmage raak wist te schieten. De treffer gaf Sportief vertrouwen en de bezoekers hadden in deze fase het betere van het spel en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor rust verkeek Kees Okker zich echter lelijk op een lange bal van achteruit en zo kon tegenstander Joost Brugman gemakkelijk richting Stark om de 3-1 aan te tekenen.

‘De uitslag had zomaar nog een stuk hoger uit kunnen vallen’

Jorg van der Laan keek terug op een slechte wedstrijd van zijn ploeg

Sportief koos in de tweede helft voor een ander tactisch plan maar dit pakte helemaal verkeerd uit. Het werd bij vlagen overrompeld door de thuisploeg dat er lustig op los combineerde. De genadeklap volgde na een slim genomen vrije trap en in het restant van de wedstrijd liep VEP ook nog uit naar 5-1.

Jorg van der Laan was uitermate teleurgesteld over het resultaat en het vertoonde spel: ‘VEP heeft verdiend gewonnen, niks op af te dingen zij waren veel beter vandaag. Het stond vandaag gewoon niet goed, en we geven de kansen makkelijk weg. Daar wisten zij wel raad mee. De tweede helft was dramatisch en de uitslag had zomaar nog een stuk hoger uit kunnen vallen. Al met al is het erg zuur, we hadden vandaag goede zaken kunnen doen met het oog op de ranglijst.’